Hatalmas sikere van a külföldi közösségi oldalakon az úgynevezett brazil csokitortának, aminek eredetéről nem sokat tudni, de az biztos, hogy brutálisan csokis és nagyon finom. Egyszerű alapanyagokkal készül, könnyű, nagyon krémes, és akár brazil, akár nem - imádnivaló!

Csupa csoki, mégsem túl édes, nagyon könnyű az úgynevezett brazil csokitorta, ami milliós nézettségeket ér el videós és közösségi oldalakon. Az alapja egy kakaós piskóta, amit még forrón kakaóval alaposan meglocsolnak, majd erre jön teljes kihűlés után egy tejszínhabból és olvasztott csokiból kevert krém, ami pillekönnyű, néhány órás pihentetés után kellően megdermed, és szépen szeletelhető.

Nincs benne semmilyen extra alapanyag, mégis nagyon ünnepi és gazdag, kényeztető finomság, egyszerű is, csupán egy kis türelem kell hozzá, de megéri, mert a végeredmény egy igazi csokis álom!

Brazil csokitorta

Hozzávalók:
A csokis piskótához:

  • 3 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A locsoláshoz:

  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukrozott, intant kakaópor

A csokikrémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • csokidara a tetejére

Elkészítés: A csokis pikótához a tojásokat egy keverőtálba felütjük,  hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra, szinte fehérre felverjük. Hozzászitáljuk a kakaóporral és sütőporral, csipetnyi sóval elevgytett lisztet, és egy spatulával finoman összeforgatjuk, hogy ne nagyon törjük össze.

Kikent, kisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a locsoláshoz a tejet a kakaóporral és a cukrozott kakaóporral simára keverjük - ha nincs cukrozott kakaónk, akkor egy kicsit növeljük a kakaóport, viszont cukrot is adunk hozzá.

A megsölt, még forró csokis piskótát egy fogvájóval alaposan megböködjük, majd egy kanállal egyenletesen rácsorgatjuk a kakaós tejet, mindig megvárva, hogy beszívja, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokikrémhez az étcsokit felaprítjuk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit visszahűlni. A  jól behűtött tejszínt elektromos robotgéppel kemény habbá verjük, majd kanalanként az olvasztott, már csak langyos csokihoz adjuk, és egy spatulával összeforgatjuk. Ha megvan, akkor a csokis pikótára halmozzuk, elsimítjuk, és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kiszabadítjuk a kapcsos tortaformából, megszórjuk csokidarával, és szeletelve tálaljuk.