Az alma nem finomság, hanem amolyan kötelező egészséges "dolog", amiről mindenki tudja, hogy az orvost távolt tartja. Pitében, sütiben ugyan isteni, de magában azért nem soroljuk a desszertek közé - kivéve, ha csalunk kicsit, és pár aprósággal felvidítjuk. Az almás nachos nagyon nagy ötlet, érdemes kipróbálni több változatban is!

A nachos eredetileg egyáltalán nem diétás és nem is édes, az alma még csak gondolatban sem társíthatóhozzá - ez egy mexikói gyökerű, pirított tortillával, olvasztott sajttal és csomó feltéttel készülő partiétel, a történet ITT olvasható, de almával is készíthetünk hasonló elven finom és egészséges, ráadásul diétás nassolnivalót.

Az elv a cikkekre vágás, tálba rendezés és a sokféle feltét, így almával is készíthetünk ilyen tálat, ami sokkal izgalmasabb és mutatósabb, mint magában a külön alapanyagok, csajos partin vagy gyerekzsúron is szuper lehet, de magunknak vagy családi desszertnek is tökéletes lehet, egészségesebb, diétás, de akár mindenmentes étrendben is. Szuperegyszerű, gyors, mutatós, diétás desszertnek szuper, a gyerekek uzsonnára is szívesebben esznek így gyümölcsöt - meg tényleg finom is!

Mi kell az Almás nachos-hoz?

  • alma
  • citrom
  • mogyoróvaj, mandulavaj, tahini, bármilyen magvaj
  • juharszirup, méz, agavészirup, de akár karamell vagy Nutella is
  • darabolt mandula, dió, mogyoró, magok - amit szeretünk
  • csokicsepp, aprított étcsokoládé, kókuszreszelék

Így készül

Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk, az almát cikkekre vágjuk, citrommal meglocsoljuk, összeforgatjuk, majd egy tálra körkörösen elrendezzük.

Meghintjük és meglocsoljuk a rendelkezésre álló magokkal, csokikkal, magvajakkal és édesítőkkel - 5 perc, és azonnal tálalható, fogyasztható!