Írd be, mit keresel:

Mozzarellás tepsis hal spenótos rizzsel – villámfogás egyszerűen

Nem mindig van időnk, kedvünk és megfelelő alapanyagunk, hogy egészségeset, de finomat varázsoljunk. Viszont ha van egy-két betárazott tartalékunk a fagyasztóban, az ilyen esetekben nagyon jó szolgálatot tehet. Most mélyhűtött tengeri hal és spenót lett a főszereplője a 20 perc alatt elkészülő egészséges és alakbarát fogásnak.

Cookta - 2019.01.09.
Mozzarellás tepsis hal spenótos rizzsel – villámfogás egyszerűen

Fagyasztott alapanyagot használni nem ciki, még akkor sem, ha törekszünk arra, hogy inkább friss ételek kerüljenek az asztalra, mert néha bizony nagyon praktikus tud lenni a mélyhűtött, előkészített hozzávaló. A halfilé, a különféle zöldségkeverékek vagy porciózott leveles spenót például ideális, ha gyors és egészséges megoldást keresünk, adott esetben még kiolvasztani sem kell, és ezzel is időt spórolhatunk meg.

Most sovány, hófehér húsú, fehérjében gazdag és pénztárcabarát tőkehalfilé került tepsibe egy kis mozzarellával és olajbogyóval, némi fűszerrel, ami nagyjából 5 perc munkát igényel, mellé pedig párolt rizs készült spenóttal gazdagítva, hogy színesebb, ízesebb és egészségesebb legyen. Pofonegyszerű és nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!

Mozzarellás halfilé spenótos rizzsel

Hozzávalók:

  • 4 szelet fagyasztott tőkehal vagy más tengeri halfilé
  • 2 golyóbis mozzarella
  • maréknyi olajbogyó
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2+2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg basmati rizs
  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • só, bors

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat és 3 evőkanál citromleget, elkeverjük. A halfiléket tepsibe tesszük – nem szükséges kiolvasztani -, sózzuk, borsozzuk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a fokhagymás kencét, rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk a kakukkfűvel és az olajbogyóval, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 20 perc alatt megsütjük.

Közben a rizst a maradék 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fagyasztott spenótot – ezt sem kell felengedni -, sózzuk, és felöntjük 2,5x-es forró vízzel, majd mérsékelve a lángot, időnként megkeverve kb. 10 percet főzzük, ha szükséges, még egy kis frró vizet adunk hozzá, és a tüzet elzárva, a rizst lefedve még 10 percet hagyjuk pihenni, hogy kellően megpuhuljon a saját gőzében.

A mozzarellás halfilét a spenótos rizzsel tálaljuk, készíthetünk hozzá egy könnyű salátát is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.