Könnyű és kiadós, alakbarát és egyszerűen elkészíthető a csirkés fasírt, kicsit más, mint a klasszikus, és nemcsak azért, mert sovány szárnyashússal készül - az ízesítése is könnyedebb, izgalmas, zabpehellyel készül, egy gyors avokádós salátával tálalva pedig szuper fehérjebomba.

A csirkéből ritkán készül fasírt, pedig semlegesebb ízének köszönhetően nagyon jól fűszerezhető, ráadásul gyorsan át is sül, és nagyon finom szaftos lesz a vele készülő húspogácsa. Ebben a változatban nincs bundája, és elég egész kevés olaj is a sütéséhez, így kimondottan alakbarát, ráadásul nem áztatott zsemlével vagy zsemlemorzsával, hanem zabpehellyel készül.

A húsmasszát természetesen bármilyen ízvilágra hangolhatjuk, amit csak szeretünk, de érdemes kipróbálni citromhéj, fokhagyma, római köményés csili kombójával, mert egyszerűen isteni, sokkal könnyedebb, mint a magyaros változat. Most avokádós kukoricasaláta készült mellé, ami 5 perc alatt kész, laktató és egészséges, és egy kis napfényt is varázsol a tányérra.

Csirkés fasírt avokádós kukoricasalátával

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • kevés őrölt csili
  • 2 evőkanál olívaolaj + kevés a sütéshez
  • só, bors

A salátához:

  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 2 avokádó
  • 1 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom leve

Elkészítés: A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és nagyjából megdaráljuk. A csirkemellel együtt tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és az olívaolajat, hozzáreszeljük a hagymát, a fokhagymát és a citrom héját, mehet bele a római kömény és a csili, sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan összedolgozzuk, és legalább fél, de inkább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A húsmasszából pogácsákat formázunk, kicsit lenyomkodjuk, hogy könnyebben átsüljenek, majd kevés olívaolajon oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük.

Közben az avokádókat félbevágjuk, egy kanállal kiemeljük a húsát és felkockázzuk, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és citromlével meglocsolva összeforgatjuk.

Azonnal tálalhatjuk is fasírtokat a villámsalátával.