Hihetetlenül egyszerű és nagyon finom ez a sült tejpuding, csak tojás, tej és sűrített tej kell hozzá, az ízesítéshez még néhány apróság nem árt, de egy kevés citromhéj és vanília is elég, hogy ellenállhatatlan desszert váljon belőle. Ha még pár kanál cukrot is karamellizálunk hozzá, akkor maga a mennyország!

Rezgős, könnyű, krémes, körbeöleli a kényeztető karamell ezt a finom desszertet, amit pár perc alatt összeállíthatunk. A sült tejpuding ráadásul gluténmentes, csak tojás, tej és sűrített tej kell hozzá, és rengeteg módon ízesíthető.

Itt most reszelt citromhéj és vanília került bele, illetve egy kis karamell, de reszelt narancshéjjal, fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, kakaóporral is készíthető, nagyon egyszerű és mennyei!

Sült tejpuding karamellszósszal

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (375 g) édes sűrített tej
  • 2 konzervdoboznyi sima tej
  • 6 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 evőkanál cukor a karamellhez

Elkészítés: A cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, és kevergetés nélkül világosbarnára karamellizáljuk, majd egy kuglófformába öntjük, és körbeforgatva és megdöntve a falára is csorgatunk belőle.

A pudinghoz a sűrített tejet egy keverőtálba öntjük, a dobozában kimérjük a tejet és hozzáöntjük, 6 tojást felütve hozzáadjuk, egy kis reszelt citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, és elektromos robotgéppel 2-3 perc alatt simára, habosra keverjük.

A formába öntjük a karamellre.

Egy tepsire tesszük, köré kétujjnyi vizet öntünk, lefedjük, és 180 fokos sütőben kb, 50 percet sütjük, mad kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a formát forró vízbe állítjuk fél percre, majd egy tányért teszünk a tetejére, és egy hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Várunk egy kicsit, hogy a felolvadt karamell lecsurogjon, majd leemeljük a formát, és tálalhatjuk is.