Elronthatatlanul egyszerű, és sokkal finomabb, mint amilyenek elsőre gondolnánk - a hógolyó süti sütés nélkül készül, tulajdonképpen egyfajta kókuszgolyó, csak nem keksszel készül, hanem túróval. Villámgyorsan megvan, inkább az egészséges vonalat erősíti, és szuper nassolnivaló, ha egy kis édesre vágyunk.

Szigorúan véve 3, de ha az ízesítőket is beleszámoljuk, akkor 5 alapanyaggal készülnek ezek a falatnyi kis hógolyók - finomra tört túró, porcukor és kókuszreszelék keverékéből -, de még finomabb némi vaníliával és reszelt narancs- vagy citromhéjjal kiegészítve. Gluténmentes, készíthetjük laktózmentes túróval is, sőt a porcukor helyett használható sztévia is, ha diétásabb változatban készítenénk.

Az alapanyagokat egyszerűen csak össze kell gyúrni, majd kis golyóbisokká formázni, a közepébe tehetünk 1-1 szem mandulát, mogyorót, aszalt vörösáfonyát vagy darabka aszalt sárgabarackot is, ha variálnánk egy kicsit. Tálalás előtt érdemes fél órát pihentetni a hűtőben, de akár előre is elkészíthető - 3-4 napig vígan eltarthatjuk egy jól záródó dobozba zárva.

Hógolyó süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 10 + 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja

Elkészítés: A túrót tálba tesszük, és krumplinyomóval alaposan áttörjük. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és 10 dkg kókuszreszeléket, és kézzel alaposan összegyúrjuk, majd falatnyi gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, tányérra tesszük, és a hűtőben fél órát pihentetjük tálalás előtt.