Kétévente rendezik meg a világ legnagyobb gasztronómiai versenyét, a Bocuse d'Or-t Lyonban, idén január végén, 28-29-én lesz a nagy megmérettetés. Hazánkat egy fiatal szakács, a még csak 25 éves tehetség Pohner Ádám képviseli, a teljes csapatról, a felkészülésről és az inspirációkról bemutatkozó videó is készült.

A rangos szakácsversenyen hatalmas esemény, nemcsak hogy a világ legjobb séfjei mutatják be a tudásukat, de minden alkalommal hatalmas médiaesemény is övezi. Idén különlegesség számunkra, hogy a legfiatalabb versenyző magyar, így a csapat bemutatkozó videója is kellően fiatalosra sikeredett - kimondottan pörgős, és az erre a generációra olyan jellemző közösségi média elemeit is integrálja. A rövid, 45 másodperces film feladata, hogy bemutassa a csapatot, a felkészülést és azokat az elemeket, amelyek ispirációként szolgáltak a versenyfogások megalkotásában.

Objektum doboz

A csapat egyébként már hosszú hónapok óta készül, hetente 6 napon teljes erőbedobással készítik újra és újra a versenyételeket, hogy a minél olajozottabban működjenek a munkafolyamatok. Idén a megadott 2 kötelező étel a csontos borjúkaraj, amit csonttal együtt kell elkészíteni, illetve egy francia klasszikus, az úgynevezett chartreuse (ejtsd: sártrőz), ami egy zöldséges fogás, aminek a gyökerei a 16. századi Chartreux város vegetáriánus szerzeteseihez nyúlik vissza.

A tavaly elhunyt Paul Bocuse alapította lyoni versenyt 32 éve rendezik meg szigorú versenyszabályokkal - és idén először a nagy séflegenda nélkül. 24 ország szakácsai mérik össze a tudásukat, és mi perze nagyon drukkolunk a magyar csapatnak - Pohner Ádámnak, Csillag Richárd commis-nak, Segal Viktor coach-nak és és Hamvas Zoltán elnöknek!

Forrás:
Youtube