Írd be, mit keresel:

Brokkoli csőben sütve, egyszerűsített sajtszósszal

A brokkoli üde színfoltja a téli zöldségkínálatnak, nagyon egyszerű előkészíteni, és gyorsan meg is puhul, sajtosan, csőben sütve pedig egyszerűen isteni. Akinek nincs kedve besamelt főzni, hogy sajtszósszal készítse, próbálja ki ezt az egyszerűsített változatot!

Cookta - 2024.01.21.
Brokkoli csőben sütve, egyszerűsített sajtszósszal

Jó kis melengető fogás a sajtos szósszal együtt sütött brokkoli, tökéletes egy szelet sült hús mellé köretnek, de egy kis rizzsel vagy salátával vega főfogás is lehet. A brokkoli pikk-pakk előkészíthető, 5 perc előfözés után már mehet is a sajtos gezemicével a sütőbe.

A legtöbben sajttal gazdagított besamellel leöntve készítik a csőben sült zöldségeket, de ez a változat egyszerűbb: tejföl, tejszín, fokhagyma és reszelt sajt keveréke az egész, amúgy hidegen, a sütőtálba összekeverve, a brokkolira való tekintettel némi őrölt szerecsendióval ízesítve, villámgyors és tökéletesen összesül, selymes szószként öleli majd körbe a sütés végére a beleforgatott brokkolit!

Sajtos brokkoli csőben sütve

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió ízlés szerint
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a szárrész külső, fás részét levágjuk, a belső zsenge részt is feldaraboljuk. Vizet forralunk, sózzuk, majd a brokkolit belerakjuk, és újraforrástól 5 percet főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

A tejfölt és a tejszínt egy sütőtálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, valamint hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk, ezzel is elkeverjük. Mehet hozzáa brokkoli, két kanál segítségével összeforgatjuk, a tetejét egyenletesen meghintjük a reszelt parmezánnal és a zsemlemorzsával.

200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt pirulásig sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.