Írd be, mit keresel:

Zabpelyhes energiagolyó, az egészséges nassolnivaló

Édes, finom, nagyon egyszerű, mégis egészséges ez a zabpelyhes energiagolyó, ideális sportolás előtt vagy után, hogy egy kis löketet adjon, de csak úgy nassnak is az egyik legjobb alternatíva ez a falatka, amit érdemes nagyobb adagban is elkészíteni, mert a hűtőben akár egy hétig is eltartható, és bármikor rá lehet járni...

Cookta - 2024.01.21.
Zabpelyhes energiagolyó, az egészséges nassolnivaló

Zabpehely, olajos magvak, egy kis természetes édesítő – méz vagy vegánoknak juharszirup -, darált lenmag és chia, egy késes robotgép, és máris kész ez az egészséges falatka, ami csupa rost és fehérje, egy kis vaníliával, vörösáfonyával és narancshéjjal ízesítve pedig nagyon finommá is tehető.

Nagyon egyszerű és kiadós, jól záródó dobozban, a hűtőben hosszan eláll, és könnyedén magunkkal vihetünk belőle párat munkába, iskolába, edzésre, szaladós napokon akár a reggelit is kiválthatjuk vele – az ízesítését pedig variálhatjuk különféle aszalt gyümölcsökkel, fahéjjal, kakaóporral, magokkal.

Zabpelyhes energiagolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomabb szemcséjű zabpehely
  • 10 dkg dió – vagy mandula
  • 5 evőkanál kókuszzsír
  • 3 evőkanál darált lenmag
  • 1 evőkanál chiamag
  • 8 dkg méz – vagy juharszirup
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 3 evőkanál aszalt vörösáfonya – vagy mazsola
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítés: A zabpelyhet, a diót, a darált lenmagot és a chiát egy késes robotgépbe tesszük, és finomra, de kicsit még darabosra megdaráljuk. Hozzáadjuk a vörösáfonyát, a vaníliát és a narancs reszelt héját, és ezzel kicsit tovább mixeljük. A kókuszzsírt megolvasztjuk, és a mézzel együtt hozzáöntjük, és még 1-2 percig mixeljük, amíg kezd összeállni.

Fél órát pihentetjük, hogy egy kicsit felpuhuljon és összeálljon, majd diónyi golyóbisokat formázunk belőle. Dobozba téve a hűtőben tároljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.