Írd be, mit keresel:

Bounty-kocka, avagy a tökéletes csokis-kókuszhabos piskóta

A csoki és a kókusz párosa verhetetlen, különösen egy olyan könnyű és krémes desszertben, mint ez a piskótakocka. Egyszerű elkészíteni, nagyon lágy és krémben gazdag, nem túl édes, de határozottan csokis - szétolvad a szájban minden falatja!

Cookta - 2024.01.23.
Bounty-kocka, avagy a tökéletes csokis-kókuszhabos piskóta

Pillekönnyű csokis piskóta és nagyon sok kókuszos krém, pontosabban inkább hab teszi ezt a sütit ellenállhatatlanná, és bár nincs benne sok cukor, azért egy igazi kalóriabomba – viszont az a fajta tökéletes desszert, amire érdemes elcsábulni, mert annyira finom.

A piskóta kukoricakeményítő és liszt keverékével, egy kis sütőporral készül, így légiesen könnyű, a krém pedig mascarpone, sűrített tej és tejszín keverékével, amit kókusz és vanília ízesít – mindkettő nagyon egyszerű, a végeredmény viszont lenyűgözően finom, akár tortának is érdemes elkészíteni, kerek formában, a végén kicsit kidíszítve, mert ünnepi desszertként is megállja a helyét, annyira isteni!

Csokis-kókuszhabos piskóta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 nagyobb tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A kókuszos krémhez:

  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg sűrített tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot, és jól kihabosítjuk, míg szinte fehér lesz, majd hozzáöntjük a fehérjehabhoz, és egy spatulával finoman összeforgatjuk, míg egy könnyű, habos masszát kapunk. A száraz alapanyagokat – a kukoricakeményítőt, a kakaóport, a lisztet és a sütőport – hozzászitáljuk, és kíméletesen beleforgatjuk, míg könnyű, homogén tésztát kapunk.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 18-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét, a hideg tejszínt, a vaníliát és a sűrített tejet keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverővel felverjük, hogy jó habos és könnyű legyen, majd a kókuszreszeléket hozzáadjuk, és egy spatulával finoman beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjük a habot.

A kihűlt csokis piskótát lapjában félbevágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, befedjük a másik tésztalappal, majd ráhalmozzuk a maradék kókuszos krémet, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Szeletelve vagy kockára vágva tálaljuk, ízlés szerint meghinthetjük csokireszelékkel, meglocsolhatjuk olvasztott csokival, de ez akár el is hagyható – annyira finom magában is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.