Írd be, mit keresel:

Tarama, a zseniális rózsaszín kence

Aki szeret kipróbálni különlegességeket, örömmel látja, hogy egyre több finomság jelenik meg nemcsak a nagyobb élelmiszeráruházak, de a kisebb boltok csemegepultjainak a kínálatában is. Ilyen a tarama is, ez a rózsaszín görög kence, ami kimérve kapható - elmondjuk mi is ez pontosan, hátha kedvetek lesz megkóstolni!

Cookta - 2024.01.23.
Tarama, a zseniális rózsaszín kence

A tarama vagy taramosalata egy nagyon krémes, selymes mártogatós vagy szendvicskrém, amit leginkább előételként vagy sokféle falatkából álló úgynevezett közösségi étkezés, a meze alkalmával fogyasztanak, elsősorban Görögországban, de a töröknél is népszerű. Az alapja sózott vagy füstölt halikra, leggyakrabban tőkehal ikrájával készül, és klasszikusan pirítóssal, pitával tálalják.

A taramának két fő elkészítési módja van: vagy főtt, kihűlt krumplival, vagy vize vagy tejbe áztatott és alaposan kinyomkodott kenyérbéllel pépesítik, citrommal, olívaolajjal, gyakran fokhagymával vagy újhagymával ízesítik. Kellemesen savanykás, friss és fűszeres, a halikra szinte teljesen eltűnik benne, alig érezhetőek a szemcséi, és sokkal lágyabb az íze, mint a hozzá leginkább rokonítható kaviárnak.

Ez a különleges görög kence lehet fehér, sárgás vagy rózsaszínű is, attól függően, milyen hal ikráját használják hozzá, sajnos házilag nem nagyon elkészíthető, mert nehézkesen beszerezhető hozzá fő alapanyaga, de készen vásárolva vagy görög étteremben mindenesetre érdemes megkóstolni, ha valaki kedveli a halas finomságokat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.