Írd be, mit keresel:

Banános-tejkaramellás pohárkrém, az isteni krémdesszert

A pohárkrém zseniális műfaj: mutatós, egyszerű, gyors és nagyon jó kombinációkat kihozhatunk belőle, ha ropogós és krémes hozzávalókat variálunk benne. Ez a változat a mindig befutó banán-karamellszósz párossal készül, egy kis csokis keksszel és vaníliás tejszínhabbal kiegészítve - lágy, könnyű és selymes, igazi kényeztetés!

Cookta - 2024.01.26.
Banános-tejkaramellás pohárkrém, az isteni krémdesszert

Jó kis kalóriabomba ez a hófödte krémdesszert, de annyira finom, hogy néha érdemes elkészíteni egy-egy ilyen nyalánkságot is. Egyrészt nagyon egyszerű, csak a karamellszósz igényel csak kicsit több időt, ebből viszont készíthetünk akár nagyobb adagot is, mert a hűtőben hetekig eláll, és rengeteg módon használhatjuk még – akár palacsintához, fagyira locsolva, kekszek összeragasztásához vagy egyszerűen csak almaszeletkéket belemártogatva… Másrészt tényleg isteni, nem mellesleg olyan mutatós, hogy akár vendégvárónak vagy ünnepi desszertnek is tökéletesen megállja a helyét.

A karamellszósz készítésekor mindenképpen érdemes igazi vajat és zsírosabb tejszínt használni, mert ettől lesz igazán lágy, selymes és finom, és ne ijedjünk meg, ha a vaj hozzáadásakor a karamell felhabzik – csak keverjük, amíg teljesen felveszi, majd a tejszínt lehetőleg melegen adjuk hozzá, így nem fog összeugrani a karamell, és sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk!

Banános-tejkaramellás pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg csokis omlós keksz
  • 2 banán
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejkaramellhez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só

Elkészítés: A karamellhez a cukrot egy kisebb tapadásmentes lábasba tesszük, és alacsony lángon hagyjuk felolvad. Amikor kezd barnulni, megkeverjük, és hozzáadjuk a felkockázott vajat, ilyenkor felhabzik, de ez teljesen természetes, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg teljesen felolvad, majd hozzáöntjük a tejszínt. A legjobb felforrósított tejszínt használni, így nem kapja össze a karamellt, csipet sót adunk még hozzá, és sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

A jól behűtött tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A banánokat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, a csokis kekszet összemorzsoljuk.

A kekszet poharakba vagy tálkákba elosztjuk, erre jön a banán és a karamell, majd a tetejükre a vaníliás tejszínhab. Azonnal tálalhatjuk egy kis kakaóporral meghintve, de jót tesz neki pár óra pihentetés a hűtőben, így kicsit összeérnek az ízek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.