A sütés nélküli sajttorta világszerte hatalmas kedvenc, és nemcsak azért, mert csupa krém és lágyság, de azért is, mert az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomság, ráadásul nagyon jól variálható és ízesíthető. Ebben a változatban mogyoróvajjal készül, selymes és szétolvad a szájban, aki szereti a földimogyorót, nem fog benne csalódni!

Isteni finom és nagyon egyszerűen, gyorsan összeállítható ez a mogyoróvajas sajttorta, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, annyira tökéletes a maga nemében. Csupán két hátránya van, az egyik, hogy legalább 6 órát kell rá várni, hogy kellően megddermedjen a szeleteléshez, de még jobb egy egész éjszaka, és mivel nincs benne zselatin, ami megkötné, ennyi időre mindenképpen szüksége van. A másik hátránya, hogy nem egy diétás desszert, igazi kalóriabomba, de egy ilyen kényeztető finomságot úgysem egyedül eszünk...

Krémsajtból nem kell a drágább, márkás változatot választani hozzá, a sajátmárkás, jóval olcsóbb is tökéletes hozzá, sőt a mogyoróvajat is elkészíthetjük mi magunk hozzá, de aki nem barátja a földimogyorónak, akár mandulavajjal vagy Nutellával is kiváltható - az utóbbi esetén érdemes a cukrot csökkenteni, mert ugye ez önmagában is édes.

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg vajas keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémes réteghez:

  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1,2 dl habtejszín
  • maréknyi sótlan, pörkölt földimogyoró

Elkészítés: A kekszes alaphoz a vajas kekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, amíg nedves homok állagú lesz, majd egy kapcsos tortaformába öntjük, és alaposan lenyomkodjuk egyenletesen egy pohár talpával. Hűtőbe tesszük, amíg a krémes réteget elkészítjük.

A krémsajtot egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és selymes krémmé dolgozzuk egy elektromos habverővel. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, és ezzel is tovább krémesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és még 2-3 percig habosítjuk. A pörkölt földimogyorót késes robotgépben finomra aprítjuk, és beleforgatjuk a krémbe.

A mogyoróvajas krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és legalább 6 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, félidőben, amikor már kicsit megdermedt, egy villával összekócolhatjuk a tetejét, hogy csinosabb legyen.

Tálalás előtt a peremet lecsatoljuk, és szeletelve tálaljuk - díszíthetjük olvasztott csokival meglocsolva és aprított mogyoróval meghintve is...