Írd be, mit keresel:

Sajtos-tojásos tepsis karfiol, a vega fehérjebomba

Szénhidrátszegény, fehérjedús, laktató és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sajtos-tojásos tepsis karfiolt, egy salátával tökéletes húsmentes és tápláló fogás, de húsimádók egy kis pirított baconnel is felturbózhatják, de natúr sült csirkemellhez is tökéletes köret.

Cookta - 2024.01.28.
Sajtos-tojásos tepsis karfiol, a vega fehérjebomba

Vannak, akik nehezen veszik rá magukat a húsmentes fogásokra, bár tudják, hogy maguknak és a környezetüknek is jót tesznek a kevesebb húsfogyasztással. Egészségesebb és  környezetkímélőbb, ezért érdemes rendszeresen beilleszteni vegetáriánus fogásokat is, és ebben nagy segítség a tojás és a sajt, ami azért rendesen laktat, tele van fehérjével, és bármilyen zöldséggel összepárosítható.

Most karfiollal, lilahagymával készült velük egy nagyon egyszerű, de isteni finom tepsis egytál, ami önmagában egy kis salátával is tökéletes és laktató, gyors fogás, de a notórius húsimádóknak pirított baconnel is felturbózható, nem mellesleg köretként is tálalható.

Sajtos-tojásos tepsis karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol – vagy 60 dkg fagyasztott
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kemény, érlelt sajt
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • só, bors

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsa külsejéről levágjuk a fás részt, és a zsenge belsőt is felaprítjuk. Vizet forralunk, sózzuk, a karfiolt beletesszük, és újraforrástól 5 percet főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk jól lecsöpögni.

Közben a lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a sütőport, a tejet és a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a sajt felét, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a karfiolt és a pirított lilahagymát.

Sütőtálba öntjük, ráreszeljük a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 20 percet sütjük, amíg megszilárdul, és kicsit megpirul a sajt a tetején.

Azon melegében tálaljuk, de langyosan, sőt hidegen is finom, egy jó kis zöldsaláta nagyon jó kísérője!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.