Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tartom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek.

A csirkemáj remek alapanyag szerintem, gyorsan elkészül, olcsó, és nem túlságosan átsütve, rózsaszín belsővel szerintem nagyon finom is, és salátához is nagyon jól passzol.

Én most pirított kenyérkockákkal, magvakkal és füstölt sajttal kombináltam, jégsaláta, paradicsom és csemege uborka alapra téve - villámgyors, laktató, egyszerre ropogós és omlós, tele ízzel. Nálam kedvenc lett - próbáljátok ki ti is!

Forrás:
Hajós Ágnes

Csirkemájas saláta füstölt sajttal, pirított magvakkal

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • fél fej jégsaláta
  • 20 dkg csemege uborka
  • 2 nagy paradicsom
  • 4 kis szelet magvas, barna kenyér
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1-1 evőkanál szezámmag, lenmag, napraforgómag

Elkészítés: Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a magvakat, félretesszük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, ugyanebben a serpenyőben szintén zsiradék nélkül megpirítjuk, ezt is félretesszük. A serpenyőbe kanalazzuk a zsírt, mikor felolvadt, mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott, megszurkált májat. Óvatosan mindkét oldalukat megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk (ez csirkemáj, nem fog megkeményedni). Akkor jó a máj, ha a közepe szép rózsaszín marad.

Közben egy tálba tépkedjük a salátát. A paradicsomokat és a sajtot centisre kockázzuk, az uborkát vékonyan felkarikázzuk, összeforgatjuk a salátával.

A langyos öntethez a serpenyőben maradt zsírba belekeverjük a mustárt és az ecetet.

Tálaláskor ízlés szerint szedünk a tányérra a salátából, rá a kenyérkockákat, erre a májdarabokat, megcsorgatjuk a szósszal, végül megszórjuk a magvakkal.

Forrás:
Hajós Ágnes