Írd be, mit keresel:

Egyedényes fokhagymás csirke egyszerűen, brokkolival és gombával

Az egyedényes fogások nagyon praktikusak, és nemcsak azért, mert kevesebb a mosogatnivaló, hanem azért, mert jellemzően gyors és egyszerű fogásokról van szó, amelyek nagyon jól jönnek hétköznap, amikor nincs túl sok időnk, ötletünk és alapanyagunk, mégis valami finom és egészséges ételre vágyunk. Ez a csirkés-zöldséges egytál ilyen!

Cookta - 2024.01.30.
Egyedényes fokhagymás csirke egyszerűen, brokkolival és gombával

Fehérjedús, szénhidrátszegény, 20 perc alatt kész és nagyon finom ez az egyedényes csirkemelles fogás, amiben a fűszeres páccal együtt párolódik brokkoli és gomba, minden összetevő hamar megpárolódik, és az ételben marad az alapanyagok minden zamata. Ízlés szerint más könnyen puhuló zöldséggel – cukkinival, zöldbabbal, kaliforniai paprikával – tovább gazdagíthatjuk, ha szeretnénk…

A villámpácba fokhagyma, méz, szójaszósz és egy kis almaecet kell, amit még egy kis csilivel főzéskor kiegészíthetünk, nagyon jó ízkombinációt kapunk így. Tényleg gyorsan elkészül ez az alakbarát és egészséges, zöldségekben gazdag fogás, ami önmagában is tökéletes, de akár körettel – párolt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is tálalhatjuk, ha kiadósabb, laktatóbb változatra vágyunk.

Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 kis fej hagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 25 dkg gomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss vagy szárított csili ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfilét felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával, a mézzel, az almaecettel és a szójaszósszal egy tálba tesszük, alaposan összeforgatjuk, pár percet pihentetjük, míg a többi alapanyagot előkészítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát szeletekre vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük.

Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt, és időnként megkeverve 5-6 percig sütjük, hozzáadjuk a gombát és a brokkolit is, ízlés szerint csilit, átforgatjuk, aláöntünk fél pohár vizet, és lefedve 5-6 percet pároljuk, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy kissé elfőjön a leve, és a zöldségek megpuhuljanak. Finoman sózzuk – a szójaszósz miatt csak kevés kell hozzá -, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Azonnal tálaljuk – magában is tökéletes, könnyű és diétás, de akár rizst is kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.