A pizzát szerintem a felnőttek, és a gyerekek egyaránt szeretik, nálunk is nagy kedvenc. A pizzatésztát elkészíthetjük mi magunk is, de van amikor nincs rá elegendő idő, na akkor bizony jól jön a készen megvásárolható is. Én pl. nagyon szeretem a Tante Fanny tönkölyös pizzatésztát, így most is azt hívtam segítségül. A fűszeres sajtos-tejföllel megkent tésztáról most pl. lemaradt a hús, viszont került rá bőven a zöldségekből... és a fürjtojásból is, melyet ízlés szerint süthetünk lágyabbra, vagy éppen keményebbre. A pizzatésztát pedig ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk.....

 Hozzávalók:

  • 1 cs Tante Fanny tönkölyös pizzatészta
  • 50 dkg zöldségmix (Family Frost)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 12 db fürjtojás
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb csokor snidling
Füstölt sajtos-zöldséges pizza fürjtojással
Füstölt sajtos-zöldséges pizza fürjtojással
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A főzővízbe tegyünk egy fél kávéskanál szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép színe a zöldségeknek.)
A reszelt sajtból vegyünk ki egy keveset, a maradékhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, és keverjük össze.
A pizzatésztát csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük egy nagyobb méretű tepsire.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a sajtos-fűszeres tejfölt, majd pakoljuk rá az előzőleg roppanósra főzött, és kihűtött zöldségmixet.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25 percig, majd vegyük ki, üssük rá a fürjtojásokat, szórjuk meg a félretett reszelt sajttal,  tegyük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 perc alatt sütöttem készre.)

Tipp:
Miután a fürjtojással visszatettük a sütőbe, attól függően süssük tovább, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy éppen keményebbre szeretnénk sütni. Én pl. lágyabbra sütöttem.)

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pizzát, majd úgy kínáljuk. Én zöldségmixet használtam, de ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk a tésztát. Jó étvágyat!