Írd be, mit keresel:

Sárgabarackos pite

A gyümölcsös kosárban szép, érett sárgabarackok mosolyogtak rám, és szinte felkínálták magukat, hogy süssek valami finom süteményt.... Mivel kissé mérséklődött a meleg, (na, meg elég korán keltem) és éppen hétvége van, a hűtőben is várakozott egy csomag leveles tészta, így pikk-pakk összeállítottam a pitét, és már mehetett is a sütőbe. A tészta jó ropogósra sült, a töltelék finom, és krémes, melyhez jól illik a sárgabarack.  A sárgabarackot pedig ízlés szerint lecserélhetjük pl. őszibarackra, nektarinra, szilvára......

Cookta - 2020.06.30.
Sárgabarackos pite

Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:

  • 1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek kukoricakeményítő)
  • kb. 10 db sárgabarack
Sárgabarackos pite

Sárgabarackos pite
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük simára.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Sárgabarackos pite

Sárgabarackos pite
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, és jól illik hozzá a sárgabarack. Jó étvágyat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.