Írd be, mit keresel:

Áfonyás-mandulás brownie

A kedvenceink közé tartoznak a csokoládéval készült sütemények, és ebben a brownie-ban bizony került bőven. A tésztája egyszerű kevert tészta, így sok gondunk igazán nincs is vele.... csak belekeverjük az áfonyát. A brownie sütésénél ügyeljünk arra, hogy tészta kívül már teljesen megsüljön, viszont a közepe még kissé szaftosabb, lágyabb legyen. Az elkészült süteményt tálalhatjuk pl. langyosan egy gombóc vaníliafagyival, esetleg egy kissé savanykásabb lekvárral, de ettől el is tekinthetünk, mert csak úgy magában is nagyon finom.

Cookta - 2021.11.28.
Áfonyás-mandulás brownie
Áfonyás-mandulás muffin

Áfonyás-mandulás muffin
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg áfonya
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • 35 dkg csokoládé (70%-os)
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás (nagy)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor (púpozott)
  • 15 dkg liszt

Az áfonyát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra. (ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk)

A felszeletelt mandulát tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemle színűre. Ezután öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!)

A csokoládét vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyünk belőle félre 15 dkg-ot.

A maradék csokoládét a vajjal együtt tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A keverőtálba tegyük bele a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

Ezután adjuk hozzá a visszahűtött csokoládés-vajas keveréket, és keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, és szintén keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután fakanállal először  keverjük hozzá az előzőleg megpörkölt mandulát és a félretett, apróra vágott 15 dkg csokoládét, majd az áfonyát is.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt addig süssük hogy a teteje már szépen megsüljön, a belseje viszont még egy kicsit puhább legyen. (Én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Áfonyás-mandulás muffin

Áfonyás-mandulás muffin
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatjuk langyosan is pl. egy gombóc vaníliafagyival, vagy egy kanál savanykásabb lekvárral.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.