Ezt az ételt nyugodt szívvel ajánljuk az ünnepi asztalra, az aranydurbinccsal biztos a siker. A filézett hal fűszerezés után kukoricapehely bundában került be a sütőbe. A halfilé kb. negyed óra alatt elkészült, a húsa finom szaftosra, a kukoricapehely pedig ropogósra sült. Köretnek egyszerű fűszeres párolt zöldséget készítettem, mely remekül illett a halfiléhez.

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Hozzávalók:

  • 4 db Aranydurbincs filé
  • 2-3 ek kukoricaliszt
  • 2 db tojás (kicsi)
  • 5-6 marék Corn flakes (kukoricapehely)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 tk halfűszerkeverék
  • 1/2 citrom leve
  • kb.1 dl olívaolaj

Vegyünk kb. két egyforma nagyságú Aranydurbincsot, majd éles késsel vágjunk le mindegyikből két-két filét.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.

Egy tálcára tegyük rá a Corn flakes-t (kukoricapelyhet), majd kissé morzsoljuk össze. (arra azért figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen)

Egy tányérba kanalazzuk bele a kukoricalisztet, egy másik tányérba üssük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót, és villával keverjük alaposan össze.

A befűszerezett halfilét először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd forgassuk bele a felvert tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.

Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. 

Ezután helyezzük rá a bepanírozott halfilét, majd locsoljuk meg mindegyiket a maradék olívaolajjal.

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)

Közben készítsünk a hal mellé ízlés szerinti köretet.

Én vegyes zöldségkeveréket főztem enyhén sós vízben roppanósra, majd leszűrtem. 

Ezután egy serpenyőbe olívaolajat és vajat hevítettem fel, megszórtam egy teáskanál ételízesítővel, és őrölt színes borssal, csipet sóval, majd az alaposan lecsepegtetett roppanós zöldségekre öntöttem. Óvatosan összekevertem, hogy a zöldségeket ne törjenek, majd tálalásig melegen tartottam.

Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Tálaláskor helyezzük tányérra a halszeletet, ízlés szerint kanalazzuk mellé a párolt zöldséget, majd úgy kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!