Írd be, mit keresel:

@Mindenmentes keksz – egy klasszikus újragondolva

Sokan érintettek valamilyen táplálékérzékenységben, van, akinek a tojást, másnak a tejterméket vagy épp a lisztet kell elhagynia – az egészsége, a megfelelő életminősége érdekében. Nagy kihívást jelent újratervezni az étrendet, átalakítani a recepteket, hogy ne túl drágán ne csak jóllakjanak, de finomat is egyenek.

Cookta - 2016.02.27.
@Mindenmentes keksz – egy klasszikus újragondolva

Már egy diéta is kihívás – nemcsak a lemondás miatt, hanem abban az értelemben is, hogy mi illeszthető bele az adott étrendbe. De a táplálékérzékenység vagy -allergia sokkal komolyabb, ott akár súlyos következményei lehetnek egy nem megfelelően elkészített ételnek. Kaphatóak ugyan speciális termékek, ételek, alapanyagok, de ezek meglehetősen drágák. Mi most egy kekszet „mentesítettünk” egyszerű alapanyagokkal, ami könnyen elkészíthető és igazán finom, nem lesz hiányérzet, az biztos. Nemcsak táplálékérzékenyeknek, de egészségtudatos olvasóinknak is szívből ajánljuk.

Finom, észre sem veszitek majd, hogy mindenmentes :)

Finom, észre sem veszitek majd, hogy mindenmentes 🙂
Forrás:
iStock

Fontos! Megoszlanak a vélemények arról, hogy a zabliszt vagy a zabpehely beilleszthető-e a gluténmentes étrendbe. Bár a zab maga nem tartalmaz glutént, az aratás, szállítás, feldolgozás és csomagolás során elképzelhető keresztszennyeződés. Kapható kimondottan gluténmentes zabpehely és zabliszt is, itt a forgalmazó garanciát vállal a mentességért, így bátran fogyasztható.

Tehettek bele mindenféle magokat is, hogy még finomabb legyen

Tehettek bele mindenféle magokat is, hogy még finomabb legyen
Forrás:
iStock

Kókuszos zabkeksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg lágy kókuszzsír
  • 10 dkg eritrit (vagy ennek megfelelő édesítő)
  • 1 érett banán
  • 15 dkg zabliszt
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • Akinek belefér:
  • 5-7 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 1 marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya

Elkészítés: Az érett banánt villával krémesre nyomkodjuk, hozzáadjuk az édesítőt, a sót, a kókuszzsírt, a vaníliamagokat. Hozzáadjuk a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert zablisztet, majd a kókuszreszeléket, alaposan elkeverjük. Beleforgatjuk az aprított csokit és a mazsolát/áfonyát, és sütőpapírral fedett sütőlapra tallérokat formázunk úgy, hogy kézzel golyóbisokat gömbölyítünk, és egy pohár aljával lenyomjuk finoman.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütőlapot, és légkeverés mellett 12-15 perc alatt megsütjük. Ha nem tűnik még késznek, akkor sem kell tovább sütni, hűlés közben megszilárdul majd, tökéletesen omlós és ropogós lesz.

Forrás:
iStock

Egészséges konyha – azoknak ajánljuk, akik szeretnek finomat, de jót enni!

E remek fotókkal teli könyv nagyszerű ötleteket és az étkezés örömét kínálja mindazoknak, akik ragaszkodnak a hagyományos konyha ízeihez, de egyúttal egészségükre is vigyázni szeretnének. Néhány recept, ízelítőül: garnélarák párolt zöldséggel, szójacsíra-saláta, sült spárga, levantei tortilla zöldhagymával, fokhagymás csiperkegomba, datolyapuding, eperrel töltött sárgadinnye…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.