Írd be, mit keresel:

A legfinomabb @gofri

Legalábbis szerintünk: ropogós, könnyű, kellemesen édes, de könnyedén elbír még egy kis szószt vagy tejszínt, egy kis pudingot vagy akár gyümölcsöt. Összeállítása percek alatt megvan, nem kell pihentetni. Gyors, kiadós, egyszerű és isteni.

Cookta - 2016.03.10.
A legfinomabb @gofri

A gofri a belgák büszkesége, mindenkinek megvan a saját titkos receptje, ugyanakkor mindenhol készen, frissen sütve is kapható az utcai árusoktól a kis bistrókon át az elegáns helyekig. Nem csoda, hogy világszerte elterjedt: annyira finom, könnyű, süthetjük ropogósra vagy puhára, és minden háztartásban minden alapanyag rendelkezésre áll hozzá.

Forrás:
iStock

A sütőporos változat ráadásul gyors is (az élesztőset érdemes pihentetni egy keveset), a sütése pedig egyszerű, ha van egy jó gofrisütőnk. Arra figyeljünk csupán, hogy a tészta valóban csomómentes legyen – amúgy elronthatatlan, ha van egy jó receptünk a megfelelő alapanyag-arányokkal. Mutatjuk az egyik legfinomabb gofri receptjét.

Forrás:
iStock

Gofri (alaprecept)

Hozzávalók:

  • 10 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • A tálaláshoz:
  • csokiszósz, lekvár, karamell, gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan elkeverjük. A sütőporral elkevert liszt felét a tojásos keverékhez adjuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tej felét, ezzel is elkeverjük. Mehet bele a maradék liszt, majd elkeverés után a maradék tej is.

A gofrisütőt előmelegítjük, és adagonként kisütjük benne a tésztát.

Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, pudinggal vagy különféle szószokkal, tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás:
iStock

Ez a szakácskönyv időutazásra hív, hogy sorra vegye a retro korszak emlékezetes édességeit. A múltidéző kedvenceket a könyv mai formában is desszertes tányérra helyezi, bizonyítva, hogy egy-egy alapreceptben mennyi variáció rejlik. A rigójancsi csilis-csokis tortává alakul, a napközis piskóta pedig cake pop formájában születik újjá, hiszen az újratöltött verzióknak csak a fantázia szabhat határt. Nosztalgikus ízek vagy merész, trendi desszertek? A könyv 99 finom és mutatós sütemény receptjét kínálva a döntést az olvasóra bízza.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.