Írd be, mit keresel:

Isteni és egészséges: házi mandulatej – videóval

Mandulából házilag is készíthetünk nagyon kellemes italt, ráadásul cukor és adalékanyagok nélkül. Ízesíthetjük egy kis vaníliával, az édességét pedig néhány szem datolya adhatja. Laktózmentes, és a tejfehérjére érzékenyek, vegánok is fogyaszthatják. Elkészítése pedig pofonegyszerű!

Cookta - 2016.03.30.
Isteni és egészséges: házi mandulatej – videóval

 

Objektum doboz

Házi mandulatej

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandula héjával együtt
  • 6 szem mag nélküli datolya
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 4 csésze víz

Elkészítés: Tegyük a mandulákat egy tálba, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk állni 12 órát, ha alacsonyabb teljesítményű turmixgépünk van, akkor érdemes 24 órát is áztatni a mandulákat, hogy elegendően puhák legyenek ahhoz, hogy teljesen össze tudjuk őket turmixolni.

Ezután szűrjük le, tiszta vízzel mossuk át, majd tegyük a turmixgépbe, adjuk hozzá a datolyákat, a vanília kikapart magját és a vizet. Addig turmixoljuk, amíg fehér, tejszerű folyadékot kapunk. Az elkészült turmixot szűrjük át, hűtőben 3-4 napig eláll. A szűrőben maradt mandulaőrlemény kiszárítva eláll pár napig, keverhetjük sütikbe, müzlihez.

További fotók és receptek >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.