Írd be, mit keresel:

3 hely Budapesten, ahol jó törzsvendégnek lenni

Mindenki szeret új helyeket kipróbálni, de nem árt, ha van néhány biztos törzshelyünk a városban, ahol mindig jó lenni. Beülni beszélgetni, ebédelni, kellemes és kedves, baráti és laza. Íme 3 hely, amiben biztos nem csalódhatunk, és nagy eséllyel visszajáró vendég lesz mindenki.

Cookta - 2016.04.20.
3 hely Budapesten, ahol jó törzsvendégnek lenni

Cserpes Tejivó

Tökéletes törzshely azoknak, akik korán kelnek, de nem szeretnek a reggelivel bajlódni. A Cserpesben minden megtalálható, ami egy kiváló reggelihez kell: finom kávék, kakaók és turmixok, friss, meleg péksütemények, isteni szendvicsek, melegszendvicsek. De ebéd- vagy uzsonnaidőben is jó választás, mert vannak vega és húsos saláták választható öntettel, tartalmasabb szendvicsek, ráadásul vidám és hangulatos légkör. Önkiszolgáló – vagyis gyors, és pont azt kapjuk, amire rábökünk –, vannak trendi és retró menük, minden és mindig friss. Budapesten már 4 helyszínen: a Deák téren, a Corvin köznél, az Allee-ban és a MOM Sportközpontban.

Cserpes Tejivók >>

Forrás:
Cserpes Tejivó Facebook oldala

Bellozzo

Ebédidőben az egyik legjobb hely, ahova érdemes beugrani, a Bellozzo olasz étterem az Oktogonnál. A mottójuk az, hogy „az igazi étel hozzávalói finomak – minden értelemben. Az igazi étel szenvedéllyel, odaadással és odafigyeléssel készül. Onnan tudod, hogy érzed az ízén. Az igazi ételnek lelke van. Onnan tudjuk, hogy mi főztük bele.” Reggelizni itt is lehet, de igazán délben érdemes jönni, már azoknak, akik szeretik az olasz konyhát (és ki ne szeretné): igazán jó olasz pizzák, tészták, saláták közül lehet válogatni, de a desszertre és a kávéra sem lehet panasz. A legnagyobb kihívás a választás: minden friss és finom, széles a kínálat. Pedig ez is „csak” egy önkiszolgáló, tulajdonképpen gyorsétterem. Ráadásul a város közepén, jó hangulattal, olaszos pörgéssel.

Bellozzo >>

Forrás:
Bellozzo Restaurant Facebook-oldala

Alap

Személyes kedvenc az ALAP, az egyetemisták és főiskolások törzshelye a Bajcsy-Zsilinszky úton. Aki jártas a magyar zenei világban, annak a tulajdonos ismerős lehet, ugyanis ő Bártfalvi Sándor, a Mary Popkids zenekar tagja. Más zenészek is megfordulnak itt, csupa közvetlen, kedves arc, ráadásul két cukisággal is folyamatosan kampányol a hely: Zénóval és Dagival. Zénó egy édes kisbaba, Dagi pedig egy fekete mopsz. A stratégia hatékonynak tűnik, mert a hely mindig tele van – de nem csak ezért! Ugyanis isteni finomak a kávék, a limonádék, a melegszendvicsek és a pizzák. Ez egy igazi beülős, dumálós kávézó, ahol jó a zene, és lehet az asztalra firkálni. Meg lenni, közvetlenül, lazán. Bármikor.

Alap >>

Forrás:
Alap Café Facebook-oldala

Kiss Tímea

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.