Írd be, mit keresel:

Drukkoljunk Széll Tamásnak a Bocuse d’Or döntőn!

Idén Budapesten tartják a világ egyik legkomolyabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Ornak európai döntőjét május 10-11-én. 20 ország méretteti meg szakácstudományát, tét a jövő évi lyoni Bocuse d'Or versenyre való kijutás.

Magyarországot Széll Tamás, a budapesti, Michelin csillagos Onyx étterem sous chefje képviseli a versenyben, segítője Szabó Kevin.

Cookta - 2016.05.11.
Drukkoljunk Széll Tamásnak a Bocuse d’Or döntőn!

Forrás:
Bocuse d’Or Hungary Facebook-oldala

A döntő alapanyagai minden alkalommal változnak, idén a magyar helyszín miatt speciális magyar alapanyagokkal kell dolgozniuk a séfeknek. A kötelező idei alapanyagok a gímszarvas borjú, a kecsege és ennek kaviárja. A nehezítés végett mindkét versenynap egy meglepetés-fűszert is kapnak a versenyzők: kedden az ismertebb tárkony volt, szerdán pedig a kevésbé kurrens, de nagyon izgalmas turbolya a meglepetés-fűszer, amit kötelező belekomponálni a menübe.

A verseny menete:

Kezdés: 9:40

Halétel tálalása: 14:40

Húsétel tálalása: 15:15

Ünnepélyes eredményhirdetés: 18:00

Folyamatos tudósítás itt >>

Forrás:
Bocuse d’Or Hungary Facebook-oldala

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.