Írd be, mit keresel:

Vad és hal a főszereplő az idei Gourmet Fesztiválon

Az év egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye és rendezvénye a Gourmet Fesztivál, ahol a hazai éttermek és cukrászatok legjava mutatja be féltett fogásait és az év témájára megálmodott kreációit.

Az idei év főszereplői a vadhúsok és a halak, de természetesen mindenki hozza majd saját féltve őrzött receptjeit is. Ha bírja a pénztárcánk, akkor a rendezvény helyszínéül szolgáló Millenáris Parkban körbejárva végigkóstolhatjuk egész Magyarországot, legalábbis a legmenőbb éttermeit.

Cookta - 2016.05.13.
Vad és hal a főszereplő az idei Gourmet Fesztiválon

Forrás:
sziget.hu

Az ételkínálatban az „alapételek“ és a fine dining műhelyek remekei egyaránt helyet kapnak: a tökéletes rántott hústól a fácánhúslevesig lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, néhány érdekesség a kínálatból: szarvasgombás vaddisznógombóc, mangalica cigánypecsenye, szürkeharcsa-paprikás, szarvascarpaccio, vaddisznóporchetta, vadcappuccino (akármit is jelentsen), lazacos, vajhalas és szarvaskolbászkrémes steamboo. És aki azt hiszi, hogy egy kolbásszal már nem lehet őt meglepni, az megkóstolhatja a kacsamájas szarvaskolbászt ribizlis-szarvasgombás házi mustárral vagy a konyakos fácánkolbászt zelleres almasalátával körítve. Emellett itt lesznek a legjobb borkészítők borai, a kiváló sörkészítők sörei, sokféle jó pálinka.

Folyamatos programokat is kínál idén a Gourmet. Találkozhatunk a Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Tanti és a Costes Downtown, azaz a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel. Megismerhetjük a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar csapatát, akik versenyélményeiket mesélik majd el, de színpadra lép Szabó Győző is, aki ezúttal nem a színészmesterség, hanem a főzéstudomány területén mutatja meg képességeit.

Forrás:
sziget.hu

A fesztivál legújabb Gourmet Workshop helyszínén idén már nemcsak kóstolgathatjuk az ország legjobb falatjait, de el is leshetjük a mesterfogásokat a kulináris világ számtalan területén. Megtudhatjuk, hogy milyen a pék, ha kreatív, hogyan kerül új megközelítésbe a főzelék, mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan bontunk halat, mivel díszítjük a kávét és mi fán terem a trüffel.

Május 13-tól három napon át 12 órakor nyit a Gourmet, s tart minden nap nyitva 23 óráig. A napijegy 3.900 forint, ami mellé ajándékok sorát kapja a látogató: kóstolópoharat, egy csésze kávét, streetfood falatkákat, pezsgőkóstolót, borkóstolót, valamint egy Jamie Magazint.

Forrás:
sziget.hu

Millenáris Park

május 13-15.

12-23 óra között

További tudnivalók >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.