Írd be, mit keresel:

5 nap alatt fitt leszel!

Tavasszal jót tesz a szervezetnek, ha egy kicsit kitisztítjuk és feltöltjük vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Ebben segít a Dr. Steinberger fitneszcsomagja – pontos étrenddel és vitamindús levekkel.

Cookta - 2016.05.14.
5 nap alatt fitt leszel!

5 nap, 5-féle ital, amelyek kúraszerűen fogyasztva méregtelenítenek és feltöltik a szervezetet új erővel. A levek fogyasztásának a sorrendje is számít!

Az öt ajánlott zöldség-, illetve gyümölcslé:

1. nap: Zöldbúzafűkoktél

2. nap: Zöldséglé

3. nap: Ananászlé

4. nap: Céklalé

5. nap: Sárgarépalé

Forrás:
www.egeszsegbolt.hu

Melyik mire jó?

Zöldbúzafűkoktél (bio)

A természet csodája. Zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A búzafű friss levében vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.

Zöldséglé (bio)

Biológiailag termesztett zöldségek ízletes leve. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is. Tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet. Kalóriaszegény, salátaöntetként is finom. Melegítve – de nem forralva – ízletes levesként is fogyasztható.

Ananászlé

Direktlé, nem koncentrátumból készül! Válogatott érett ananászt (bromeliaceae) dolgoznak fel. Az ananászt meghámozzák és a teljes gyümölcsöt kíméletesen feldolgozzák. Ennek következtében tartalmazza a gyümölcs értékes alkotóelemeit, így magát a gyümölcs húsát is. Különlegesen frissítő hatású. Cukor hozzáadása nélkül készült.

Céklalé (bio)

A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Régóta ismert a céklában található vörös festékanyag, a betanin. A zöldségek közül talán a cékla a legismertebb, hiszen a hagyományos táplálkozásban fontos szerepet kapott. A biológiai termesztés biztosítja, hogy a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza.

Sárgarépalé (bio)

Biológiai termesztésű zöldség értékes leve, a frissen szedett répát különleges eljárással, kíméletesen préselik. A béta-karotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. A sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin.

Napi étrend a kúra alatt:

  • Reggeli: 1,5 dl Dr. Steinberger-lé + 2 szelet rozsos kenyér
  • Tízórai: 1,5 dl Dr. Steinberger-lé + 1 szelet rozsos kenyér
  • Ebéd: 1,5 dl Dr. Steinberger-lé + 2 szelet rozsos kenyér
  • Uzsonna: 1,5 dl Dr. Steinberger-lé + 1 szelet rozsos kenyér
  • Vacsora: 1,5 dl Dr. Steinberger-lé + 1 szelet rozsos kenyér

A kúra alatt fontos naponta 2,5–3 liter víz elfogyasztása, ami nem bonyolult trükkjeinkkel >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.