A hamburgert mindenki szereti, van, aki sajttal, van, aki anélkül, vannak, akik a vegetáriánus változatot kedvelik, és vannak, akik a dupla húsosat. Abban azonban mind egyetértünk, hogy érdemes számtalan variációt kipróbálni, és a lehető legváltozatosabban elkészíteni, illetve enni, így soha nem unjuk majd meg.

Ha szívesen készítjük otthon, főleg most, hogy már szabad tűzön is süthetjük a húspogácsákat, mutatunk egy-két izgalmas variációt és trükköt, amitől még finomabbak lehetnek ezek a töltött bucik.

  • Kenjük meg a zsemle alsó felét vajjal, ahogy Gordon Ramsay teszi. Így nagyon szaftosak lesznek a burgerek.
  • Mielőtt összeállítanánk a hamburgert, mindig pirítsuk meg egy kicsit a félbevágott bucik vágott oldalait. Így kevésbé áztatja majd el a szósz a zsemlét, emellett szuperfinom lesz a ropogós kérgük.

Forrás:
Flickr - Niklas Rhöse

  • A sajtot ne a húspogácsára tegyük, hanem töltsük meg vele a húst. Elképesztő élményben lesz részünk, amikor beleharapunk, és kifolyik belőle a megolvadt sajt.
  • Keverjünk a darált húsba zúzott fokhagymát, így sokkal ízesebb lesz a húspogácsa.
  • A húspogácsákhoz fele-fele arányban használjunk sertés- és marhahúst, így még ízletesebb és szaftosabb lesz a végeredmény.
  • Süssük a húspogácsákat egy tepsiben, amihez érdemes egy nagyobb kocka vajat is hozzáadni.

(Fotó: flickr – California Bakery)