Írd be, mit keresel:

Grillezzünk spárgát!

A spárgát legtöbbször párolva, blansírozva, rizottóban vagy levesekben fogyasztjuk, pedig önmagában, akár egy jó kis mártás mellett is kiváló fogás válhat belőle. Pláne ha a grillrácson készítjük el.

Elsőre nem tűnik egyszerű feladatnak, mert benne van a lehetőség, hogy a legtöbb szál a tűzben végezze.

  • Hogy ezt elkerüljük, válasszunk vastagabb szárú spárgákat, mindenképp merőlegesen fektessük őket a rácsra, és/vagy húzzuk fel őket (előre beáztatott) hurkapálcikákra, vagy tekerjük össze őket baconszeletekkel – így könnyedén elkerülhetjük a bajt.

Cookta - 2016.05.24.
Grillezzünk spárgát!

Forrás:
Flickr – PRO@PaulDCocker
  • De mielőtt még sütni kezdenénk, törjük le a fás részeket, ha szükséges, pucoljuk is meg a spárga szárait, majd szépen egyenletesen olajozzuk be őket.
  • Ha ezzel megvagyunk, fektessük a spárgákat a grillrácsra, és helyezzünk föléjük alufóliát, így alulról és felülről is egyenletesen kapják majd a hőt. 30 másodpercig hagyjuk rajtuk a fóliát, majd vegyük le, és újabb 30 másodpercig süssük őket anélkül.
  • Ha elkészültek, vegyük le a tűzről, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, esetleg csepegtessünk rá egy pár csepp citromlevet.

(Fotó: flickr – Richard Yu)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.