Írd be, mit keresel:

A legújabb kajatrend: a hámozóval szeletelt avokádó

A legújabb őrület – a purewow szerint –, hogy már nem elég csak úgy simán, késsel szeletelni vagy kanállal kivájni az avokádót. Aki igazán haladni akar a korral, az bizony zöldséghámozóval szeleteli a félkemény avokádót.

Persze lehet hümmögni, hogy mekkora lükeség, de a végeredmény valóban mesés. Az egyetlen hátránya, hogy az érett avokádó szeletelésével igencsak meggyűlhet a bajunk. Ha kedvünk támadna elkészíteni ezeket a szeleteket, válasszuk a már élvezhetően puha, de még nem túlzottan krémes darabokat.

Cookta - 2016.06.04.
A legújabb kajatrend: a hámozóval szeletelt avokádó

Forrás:
purewow

Elkészítése

  • Vágjuk félbe az avokádót.
  • Szedjük ki a magját (ezt úgy a legegyszerűbb, ha egy kés élét belevágjuk a magba, aztán a késsel együtt kicsit elforgatjuk, és már ki is „pattan” belőle a kemény gömböc).
  • Pucoljuk meg az avokádót.
  • Ezután vágjunk szalagokat belőle a hámozóval.

Ha ennél is szebb látványra vágytok, nézzétek meg az avokádórózsákat az alábbi linken!

(Fotó: flickr – threelayercake)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.