Nem tagadjuk, hogy szinte semmit nem utálunk jobban a mosogatásnál – erről többször is olvashattatok már itt a Cooktán. Ha ti is ezt a tábort erősítitek – és még nem rendelkeztek mosogatógéppel –, a Popsugar ad néhány egyszerű tippet, amivel megkönnyíthetjük az életünket.

Tartsunk tisztán mindent – azonnal!

Ez persze elég nyilvánvalóan hangzik, mégis legtöbbször elmismásoljuk.

  • Ha van egy kóstolókanalunk, használat után azonnal öblítsük el.

  • A vágódeszkát ne hagyjuk a mosogatóban, hogy rászáradjon az étel – sőt, amúgy se tegyük a mosogatóba soha, hiszen tönkremehet tőle a deszkánk –, töröljük át a felületét mosogatószivaccsal és egy kevés mosószerrel, töröljük szárazra, majd kenjük be olajjal.

Stroganoff-marha-recept
Stroganoff-marha-recept

  • Soha ne hagyjunk ételmaradékot az edényben, tányérban, amikor a mosogatóba tesszük, mert ezzel csak a mosogatót is bepiszkoljuk. Ha nem esszük már meg az utolsó falatokat, szabaduljunk meg tőlük azonnal. Ez igaz a morzsás tányérokra is.

Főzzünk egyedényes ételeket!

  • Nemcsak a gázt vagy villanyt, a mosogatást spóroljuk meg vele, de időt és energiát is. „Áldott legyen a neve annak, aki ezeket az ételeket feltalálta!” Ha nincs időnk elmosogatni – miután kiürült az edény –, áztassuk be éjszakára, reggel sokkal könnyebb dolgunk lesz vele.

  • Soha ne hagyjuk tornyosulni az edényeket a mosogatóban. Minél tovább hagyjuk, annál rosszabb lesz nekiállni, és annál nehezebb lesz elmosni a csetreszeket, ha már rájuk száradt az étel, mert mint tudjuk...: „Ma még örömmel, holnap körömmel.”

Nem világmegváltó tippek, de őszintén... Ti mindig betartjátok őket?

(Fotó: flickr - NatalieMaynor)