Írd be, mit keresel:

Rablóhús, nyársonsült, saslik – grillen és sütőben

A világ legegyszerűbb és legváltozatosabb étele készülhet sütőben vagy grillen, télen és nyáron, húsból, halból, zöldségekből. Mutatjuk a lehetőségeket és két szuper receptet.

Cookta - 2021.11.17.
Rablóhús, nyársonsült, saslik – grillen és sütőben

Falatnyi kockára vágott húsok, zöldségek, hagyma nyársra húzva, fűszerezve – bármilyen kombinációban biztos sikert aratnak minden kerti partin vagy baráti vacsorán. Könnyen átsülnek, az ízeket átadja egyik a másiknak, mutatós, könnyen süthető és gyakorlatilag bármilyen ízvilágra hangolható. Arra figyeljünk csak, hogy nagyjából egyforma idő alatt süljenek meg az alapanyagok.

Ha sütőben készítjük, a nyársakat fűszerezzük, és egyenként csavarjuk fóliába, így könnyebben megpuhulnak az alapanyagok, majd amikor már szinte kész, bontsuk ki a fóliát, és grill fokozaton kissé pirítsuk meg. A füstös ízzel is csalhatunk, ha egy kis füstölt kolbászt, füstölt szalonnát is húzunk a nyársakra.

Ha a szabadban grillezünk, érdemes bepácolni a felkockázott húsféléket, sőt, a zöldségeket is összeforgatni egy kis fűszeres olajjal, sóval, így könnyebben sül, és nem is lesz olyan száraz. Ha fanyársakat, vékony grillpálcákat használunk, azt mindenképpen áztassuk be vízbe sütés előtt, nehogy elégjen a száraz nyárs.

Recept

Karibi ananászos garnélasaslik

Hozzávalók: 20 megtisztított, előfőzött garnéla, 1 konzerv vagy friss ananász, 1 citrom, 1/2 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rózsabors (el is hagyható), só

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, beletesszük a durvára darált vagy vágott rózsaborsot és a garnélát, alaposan összeforgatjuk, és 1 órát a hűtőben érleljük. Közben az ananászt megpucoljuk, a belső fás részét kivágjuk, majd falatnyi kockára vágjuk – ha konzervvel dolgozunk, azt leszűrjük, felkockázzuk. Ezután a garnélarákkal váltakozva nyársakra húzzuk, figyelve arra, hogy fokhagyma ne legyen rajta, mert az megkeseredik sülés közben. Megsózzuk, és parázs fölött – vagy elektromos grillen – néhányszor megforgatva megsütjük néhány perc alatt.
Rizssalátával vagy grillezett zöldségekkel kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.