Írd be, mit keresel:

Irány India – vagyis a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál

A jóga világnapja alkalmából országszerte több városban rendezi meg a fesztivált június 17. és 19. között az Indiai Nagykövetség. A programok között tánc- és zeneelőadások, indiai harcművészeti bemutatók, jógaórák, filmvetítések és persze gasztronómiai programok is lesznek.

Cookta - 2016.06.17.
Irány India – vagyis a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál

Idén a program részét képezi a nemzetközi jóganap is, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatos és egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelés fontosságára. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2014-ben az indiai kormány kezdeményezésére nyilvánította június 21-ét a jóga nemzetközi napjává. 

Budapesten, Balatonfüreden, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Nagykanizsán, Sopronban, Szegeden és Szentendrén is számos programot szerveznek a fesztivál keretében. A közönség számos jógatípussal ismerkedhet meg, részt vehet henna- és indiai ékszerkészítő műhelyfoglalkozásokon is – olvasható a nagykövetség közleményében.

etel_melegben01_1

Étel a melegben
Forrás:
iStock

A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be a változatos táncelőadások, a sokszínű indiai zenei programok segítségével, a különböző típusú jógaórákon pedig bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló mozgásformát. A gasztronómiai programok és kiállítások mellett az indiai művészeti ágak magyar képviselői is bemutatkoznak.

(Via: MTI)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.