Csupán 5 alapanyag szükséges a csíkos-csokis krémes desszerthez, de csak azért, mert kétféle csokiból készül. Egyfélével is tökéletes: habos és ropogós rétegek váltják egymást – és negyed óra alatt készen van!

Ünnepinek is nevezhetnénk a csokoládés pohárkrémet, mert annyira mutatós. Igazi blöffölős desszert, hiszen percek alatt készen van. Gazdagíthatjuk szezonális gyümölcsökkel – eperrel, málnával, meggyel is mennyei –, ezeket egyszerűen csak a rétegek közé potyogtatjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokival vagy tortadarával.

Réteges csokihabos-kekszes pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg omlós csokis keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés: Az omlós csokis kekszet (vagy maradék brownie-t, csokis piskótát) összemorzsoljuk.
A kétféle csokoládét külön-külön tálba tördeljük, majd vízgőz felett mindkettőt megolvasztjuk, a tűzről levesszük, picit hűlni hagyjuk. 
A tejszínt a porcukorral felverjük, 1/4 részét kivesszük, majd a maradék felét az olvasztott étcsokihoz, a másik felét az olvasztott fehércsokihoz adjuk, összeforgatjuk, összekeverjük.
Poharakba, kelyhekbe rétegezzük a kekszmorzsát és a kétféle csokikrémet, a tetejét díszítjük a tejszínhabbal. Egy kicsit hűtőbe tesszük, hogy lehűljenek és az ízek is összeérjenek.