Írd be, mit keresel:

Üdv a fedélzeten – avagy receptek nyaralásra

A nyaralás kikapcsolódás, feltöltődés és utazás. Akár repülőre ülünk, hogy egy tengerparti apartmanban pihenjünk, akár autóval robogunk egy vízparti nyaraló felé, vagy vitorláson töltjük az év legszebb, legpihenősebb napjait, az biztos, hogy nem a megszokott tűzhelyünk és edényeink állnak majd rendelkezésre, így érdemes felkészülni néhány finom, de könnyen elkészíthető recepttel.

Cookta - 2016.07.08.
Üdv a fedélzeten – avagy receptek nyaralásra

A legideálisabb, ha időnként be tudunk ülni egy étterembe, ki tudunk próbálni egy kis helyi bisztrót – ez a kényeztetés is hozzátartozik a nyaraláshoz –, de sokszor egyszerűbb a szálláson összedobni valami könnyű finomságot.

Ha vízparton, kertes helyen pihenünk, a legjobb megoldás a bográcsozás, a grillezés vagy a tárcsán sütés. Egy kis krumpli és hús könnyen átváltoztatható egy tartalmas és isteni brassóivá tárcsán sütve, bográcsban egy jó gulyás vagy pörkölt lehet belőle, de bográcsos lecsóhoz sincs szükség túl sokféle alapanyagra. A grillezésnél pedig nincs is egyszerűbb dolog: a bepácolt húsok mellett alufóliába csavart krumpli, kukorica is süthető, akár a parázsban, akár a rácson, de természetesen mindenféle zöldség is kerülhet a hús mellé.

Forrás:
iStock

Ha külföldi városka apartmanjában, lakókocsiban vagy épp egy vitorláson kell ebédet vagy vacsorát rittyentenünk, a legjobb választás természetesen a tészta, ami számtalan egyszerű módon is elkészíthető nagyon finoman. Ezekhez kevés dolog szükséges, gyorsan összeállíthatóak, így ezekből ajánlunk egy csokorral:

Tökéletes túrós csusza >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Cukkinis tészta >>

Forrás:
Színek és virágok blog

Krumplis tészta >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Carbonara, ahogy az olaszok készítik >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Mascarponés-csirkés tészta >>

Forrás:
iStock

Tonhalas penne >>

Forrás:
Kard Éva

4 gyors krémes szósz tésztához >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.