Írd be, mit keresel:

Fantasztikus fogás a hőségben – éljen a nyári tekercs!

A nyári tekercs annyiban különbözik – az általunk jobban ismert – tavaszi tekercstől, hogy nem sütik ki bő olajban. Jóval könnyebb, egészségesebb, sőt hamarabb is elkészül. A „töltelék” többnyire nyersen kerül bele, így ha a gyerekeket szeretnénk rávenni a zöldségevésre, mindenképp készítsük el nekik ezt a szuper ételt.

Cookta - 2016.07.11.
Fantasztikus fogás a hőségben – éljen a nyári tekercs!
Objektum doboz

Az eredeti vietnami tekercsbe a következő alapanyagok kerülnek:

  • garnéla
  • rizstészta
  • uborka
  • saláta
  • szójacsíra
  • zöldfűszerek
Objektum doboz

Az a jó ezekben a tekercsekben, hogy szinte bármivel megtölthetjük, amihez éppen kedvünk van. Mehet bele csirkehús, újhagyma, illetve a kedvenc zöldségeink.

Objektum doboz

Ami azonban nem elhagyható, az a főtt üvegtészta és a zöldfűszerek, mint például menta, koriander vagy ázsiai bazsalikom. Előbbi az állaga, míg utóbbi a tekercsek íze miatt fontos. 

Objektum doboz

Ha minden alapanyagot felcsíkoztunk, áztassuk be a rizstésztát és a rizspapírt, aztán kezdődhet is a tekerés!

Elkészítése nem túl bonyolult, azonban némi gyakorlatot igényel, amit viszonylag gyorsan elsajátíthatunk. A 4-5. tekercs után hamar ráérzünk a megfelelő technikára, de ebben az alábbi videó is segíteni fog. Habár angol nyelvű, a kézmozdulatok jól kivehetőek és érthetőek lesznek mindannyiunk számára. 

Objektum doboz

A tekercsekhez érdemes mártogatóst is kínálni. Hagyományosan mogyorószósszal vagy szójaszósszal fogyasztják. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.