Nyáron dúskálunk a színes és zamatos, illatos és édes gyümölcsökben – érdemes belőlük minél többet fogyasztani. Ám vannak, akik lusták vagy eszükbe sem jut akár desszertként gyümölcsöt enni, így nem mindegy, hogyan kínáljuk. Ezeknek a gyümölcsnyársaknak senki sem fog ellenállni!

Tulajdonképpen nincs is receptje ennek a mutatós gyümölcsnyársnak, bármilyen idénygyümölcsöt felhasználhatunk hozzá. Na jó, a dinnye az alap, mert egy szelet dinnye lesz a tálca is, de emellett bármilyen gyümölcs jöhet, ami nyársra húzható. 

A felkockázott gyümölcs mellett akár sajtot is felszúrhatunk a színes nyársra: mivel a dinnyéhez jól illik a feta, készíthetünk dinnye-feta nyársakat, de ha a gyerekek kedvében szeretnénk járni, akkor kedvencüket, a mini mozzarellát váltogassuk a gyümölcsökkel.

A színes gyümölcsnyárs tökéletes desszertje lehet egy grillpartinak, süthető grillsajttal, akár meg is grillezhetjük kissé, de jó játék gyerekeknek is a nyárskészítés: így biztosan megeszik majd a gyümölcsöket.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Színes gyümölcsnyárs mozzarellával

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • zöldalma
  • kajszibarack
  • mini mozzarella golyó

Elkészítés: A gyümölcsöket kimagozzuk, felkockázzuk, és váltakozva a mini mozzarellákkal felszúrjuk hurkapálcákra. A kész nyársakat egy szelet görögdinnyébe szúrjuk, és így kínáljuk.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu