„Azért, hogy ne száradjunk ki utána” – vágja rá szinte egyből mindenki, pedig a válasz ennél sokkal meglepőbb!

Ha jobb helyeken járunk, szinte biztos, hogy a kis feketénk mellé kapunk egy pohárka vizet is, amit szinte mindenki kávézás után fogyaszt el. Ez összefüggésben áll azzal a tévhittel, hogy a kávé dehidratál, és (főleg a nagy melegben) könnyen kiszáradáshoz vezet, ezért utána pótolni kell a folyadékot – azonban ez így egyáltalán nem állja meg a helyét. Igaz, hogy enyhe vízhajtó hatása van, ennek ellenére mértékletes fogyasztás mellett szinte elképzelhetetlen, hogy kiszáradjunk tőle.

Forrás:
pixabay.com

De térjünk vissza a címben feltett kérdéshez! Ha valódi kávészakértőnek szeretnénk tűnni, jó, ha tudjuk: a legtöbb kávénak (főleg az eszpresszónak) erős, karakteres íze van, amit ha szeretnénk minél jobban kiélvezni, jobb, ha semmit nem fogyasztunk előtte. Mivel azonban a legtöbb esetben ez kivitelezhetetlen, itt jön a csavar.

A vizet kávézás előtt kell elfogyasztani, hogy semlegesítse az előzőleg fogyasztott ételek és italok ízét a szánkban, ezáltal finomabbá teszi az élményt.

Úgyhogy ha legközelebb kávézásra adjátok a fejeteket, ez mindenképp lebegjen a szemetek előtt!