Írd be, mit keresel:

Frida sült sajtja

Frida Kahlo, a halála után világhírűvé vált mexikói festőművész tragikus, ám kalandos, szenvedélyes életéről naplót írt, melynek izgalmas részletei F. G. Haghenbeck író jóvoltából regény formában is napvilágot láttak Frida füveskönyve címmel.

Cookta - 2016.07.25.
Frida sült sajtja
Frida Kahlo

Frida Kahlo
Forrás:
Wikipedia

Frida imádta az ízeket: az élet, a szerelem, a fájdalom, az alkotás ízét éppúgy, mint az ételekét. 

Bár maga nemigen főzött, hiszen korlátozva volt a mozgásában, kedvenc receptjeit, melyeket szintén kedvenc szakácsnője készített el, lejegyezte a naplójában. Egyik ilyen a fűszeres sült sajt, ami a mexikói panela sajtból készül.

Ezt a friss sajtot valószínűleg itthon nem tudjuk beszerezni, így csak valami hasonlót használhatunk hozzá: friss sajt, akár saját magunk készítette házi sajt, de akár mozzarella is tökéletes hozzá – a lényeg a fűszeresben rejlik!

Panela, a mexikói friss sajt

Panela, a mexikói friss sajt
Forrás:
iStock

Fűszeres sült sajt

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál koriander (frissen a levele lenne a legjobb, de az őrölt magja is megfelel, bár más)
  • 1 evőkanál petrezselyemlevél
  • 1 evőkanál bazsalikom 
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A fenti összetevőkből pácot (salsát) készítünk. A sajtot egyben egy cserépedénybe tesszük, majd felöntjük a páccal. Hat órán át állni hagyjuk, lehetőleg a levegőn, udvaron vagy ablakban – Frida óva int, hogy a majmokkal vigyázzunk, el ne lopják! 

Ezután 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük, míg olvadni nem kezd. Grillen is elkészíthető, alufóliába alaposan bebugyolálva. Melegen kell tálalni, pirítós való hozzá. 

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.