Írd be, mit keresel:

Mutatós ham and eggs kosárkák, nem csak paleoétrendhez

Finom, tápláló, egyszerű és gyors fogás a ham and eggs, amit nagyon mutatósan is elkészíthetünk, ha muffinformában sütjük: így kis kosárkákat kapunk. Az alaprecept pedig igen jól variálható.

Cookta - 2016.08.01.
Mutatós ham and eggs kosárkák, nem csak paleoétrendhez

A ham and eggs, vagyis sonkával sült tojás energiát és lendületet adó reggelinek ugyanolyan jó, mint ebédre egy főzelék feltétjeként, vagy vacsorára egy salátával. A paleoétrendbe is tökéletesen passzol, és ha még azt is hozzávesszük, hogy 5 perc munka az elkészítése, ráadásul az alaprecepthez elég csak 2 alapanyag, gyors megoldásként jobb receptet aligha találunk.

Az alaprecept persze sokféle módon variálható. A sonka és a tojás mellett kerülhet a muffin- vagy szufléformában sült kis kosárkákba reszelt sajt, füstölt sajt, belemorzsolhatunk friss kecskesajtot vagy fetát, kéksajttal egészen különlegessé tehetjük, gazdagíthatjuk 1-1 kanál konzerv kukoricával vagy babbal, esetleg 1-2 cikk paradicsommal, kis színes paprikával – ezek könnyen átsülnek, épp annyi idő alatt, amíg a tojás elkészül.

Forrás:
iStock

Ham and eggs kosárkák

Hozzávalók:

  • 6 vékony szelet sonka
  • 6 tojás
  • 1 paradicsom
  • bors

Elkészítés: A muffinformákat kibéleljük 1-1 szelet sonkával. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk. Mindegyik sonkakehelybe beleütünk 1-1 tojást, meghintjük sóval, a tetejére rakunk 1-2 szelet paradicsomot, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, vagy amíg a tojás ízlésünknek megfelelően átsül. Ha elkészült, frissen őrölt borssal meghintjük.

Reggelire péksüteménnyel, pirított kenyérrel tálalhatjuk, ebédre főzelék feltétjeként egy kevésbé mutatós tükörtojás helyett, vacsorára pedig készíthetünk mellé egy színes, friss idénysalátát.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.