Írd be, mit keresel:

Majoránnás kacsacomb ropogósan és omlósan, ahogy kell

Kacsát viszonylag ritkán sütünk, pedig nagyon finom a húsa. Zsíros bőréből kisül a zsiradék, húsa omlós lesz, bőre ropogós. Fejedelmi fogás, pedig nagyon egyszerű.

Cookta - 2016.08.02.
Majoránnás kacsacomb ropogósan és omlósan, ahogy kell

A kacsacombok sütéséhez persze nem árt egy kis konyhai ismeret és tapasztalat. A megtisztított, megmosott és leszárított combok bőrét érdemes beirdalni, hogy minél könnyebben kisüljön a zsírja, és a fűszerek eljussanak a húsig. A sütést mindig a bőrös oldallal kezdjük, így zsiradék sem szükséges hozzá, hiszen kisül a bőrből több is, mint szükséges.

A kacsacombokat elő is párolhatjuk, ha szabad tűzön szeretnénk grillezni, de a serpenyős grillezéshez vagy a tárcsán való sütéshez erre nincs szükség. Ha tárcsán sütjük, érdemes lefedni, hogy saját gőzében párolódjon is a sülés közben.

A kisült zsír olyan bőséges, hogy tökéletes lehet a köretnek szánt krumpli sütéséhez – ahogy ez Klári receptjéből mindjárt ki is derül.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Majoránnás grillezett kacsacombok piros, ropogós krumplival

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Hozzávalók: 

  • 4 db kacsacomb
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kg tisztított krumpli hasábokra vágva

 
Elkészítés: A kacsacombokat beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük majoránnával. Állni hagyjuk, amíg a burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk.

A grillserpenyőt vagy a tárcsát kikenjük olajjal, felforrósítjuk, és beletesszük a kacsacombokat a bőrös felükkel lefelé, majd amikor kisült a zsírjuk, megfordítjuk. Innentől időnként meg-megforgatva sütjük pirosra, omlósra, ropogósra a saját zsírjában. 

Amikor elkészültek, kivesszük, melegen tartjuk fóliával letakarva, és a hasábokra vágott krumplit tesszük a fűszeres zsírba, és ezt is szép pirosra sütjük.

Együtt melegen tálaljuk, hozzá salátát, savanyúságot kínálunk.
 
 
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.