A csirkemell az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen könnyedén elkészíthető, szinte bármihez jól passzol, ráadásul egészséges is. A következőkben egy egyszerűen összedobható, mustárban pácolt csirkét mutatunk be, hozzáillő salátakörettel, ami akár könnyű vacsoraként, de egy nyár esti grillezésnél is megállja a helyét.

A csirkemell még mindig top ételnek számít, ami nem csoda, hiszen az elkészítésével aztán tényleg nem kell túl sokat bajlódni – ha gyors fogásra vágyunk, mindenképp tökéletes választás, hiszen sütőben is, de rántva is pillanatok alatt elkészül. Mi most mustárral és parmezánnal bolondítottuk meg, amelyhez egy hozzá passzoló salátát is mutatunk köretként – persze ha kiadósabb fogásra vágyunk, nyugodtan fogyaszthatjuk burgonyával, rizzsel vagy valamilyen izgalmasabb körettel is. Érdemes a csirkéket egy fél órára, vagy akár egy egész éjszakára pácolódni hagyni, hogy intenzívebb, karakteresebb ízt kapjunk, de ha nincs ennyi időnk, nyugodtan fogyaszthatjuk azonnal is.

Parmezános-mustáros csirkemell salátával

Forrás:
iStock

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 25 dkg csirkemell szeletelve
  • só, bors
  • 5 dkg parmezán lereszelve

A körethez:

  • rukkola
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

Egy közepes méretű tálban összekeverünk 2 teáskanál dijoni mustárt 2 teáskanál olívaolajjal és a kakukkfűvel.

A csirkeszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd megforgatjuk őket a mustáros pácban.

A csirkemelleket megforgatjuk reszelt parmezánban, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helezzük, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg sül a csirke, elkészítjük a salátát: a maradék mustárt és olívaolajat elkeverjük egy kanálnyi vízzel, majd hozzáadjuk a rukkolát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Sózzuk-borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

Ha kész a csirke, a salátával frissen tálaljuk.