Írd be, mit keresel:

Itt a pink smoothie – 5 új egészségbomba ital céklával

A zöld turmix szuperegészséges napindító ital, de a pink, vagyis rózsaszín változat is nagyon jótékony, hatásos, finom – és ráadásul gyönyörű is. Sokféle módon ízesíthetjük és kombinálhatjuk, legfőbb alapanyaga mindig a cékla legyen!

Cookta - 2016.08.08.
Itt a pink smoothie – 5 új egészségbomba ital céklával

A cékla egy csoda, főleg a friss, zsenge, nyári és kora őszi, de jól őrzi vitamintartalmát, így télen is szuper alapanyag. Mi nemcsak savanyúságnak szeretjük, hanem levesnek, sütve, krémnek is, most pedig ez a varázsital vesz le minket a lábunkról. 

A cékla és a céklás ital nemcsak egészséges, de nagyon finom is, főleg gyümölcsökkel megbolondítva, kókusztejjel selymesítve, gyömbérrel fűszerezve. Egy nagyobb teljesítményű turmixgép szükséges hozzá, így a rostok megmaradnak, de készíthetjük céklalével is. Mutatjuk is a lehetőségeket!

Forrás:
iStock

Cékla + málna + narancs + kókusztej

Elképesztően finom kombináció, ami inkább gyümölcsös, a cékla a színt, a vitamint és nyomelemeket adja, az ízt a málna és a narancs, a selymes és krémes állagot a kókusztej. 

Cékla + gyömbér + citrom + datolya

Pikáns, kicsit csípős, frissítő, kellően édes, csupa vitamin és életerő. A cékla nyomelemei és vitaminjai mellett a gyömbér felpörgetős, tisztító, élénkítő hatása is szerepet kap, vízzel hígítsuk!

Cékla + banán + eper + joghurt

A banán az édességet, a joghurt a krémes turmixos jelleget adja, a cékla a vitaminokat, az eper íze pedig teljes harmóniába hozza ezt a rózsaszín reggeli italt. Fagyasztott epret is használhatunk hozzá!

Cékla + őszibarack + méz + menta

A lédús őszibarack mennyeien illik a céklához, frissé tehetjük egy kis mentával, egy kis vízzel és mézzel pedig a legfinomabb reggeli itallá.

Cékla + alma + körte + gyömbér

Kellemesen krémes az érett körtétől, friss az almától, pikáns a gyömbértől – és minden eleme csupa vitamin és egészség.
 

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.