Bármennyire is szörnyű belegondolni, de sajnos a nyár lassan véget ér, és vele együtt el kell búcsúznunk az olyan finomságoktól is, mint például a görögdinnye. Használjuk hát ki minél jobban ezt a pár hetet, és készítsünk olyan finomságokat, mint ez a sütés nélküli görögdinnye-torta!

Amennyire rajongunk az édességekért, pont annyira hanyagoljuk el őket a nyári hőségben, kivéve persze, ha fagyiról van szó. Nem véletlen, hiszen kinek van kedve a forró sütő mellett sertepertélni, ha kinn hétágra süt a nap? Az ilyen helyzetekben jönnek jól az olyan sütemény- és tortareceptek, amelyek nem igényelnek sütést, hűsítőek, és viszonylag hamar összedobhatók. Úgyhogy ha már unalmas a fagyi, ne is keressünk tovább – ezzel az izgalmas „tortával” nem foghatunk mellé!

Ugyan elsőre merésznek, furcsának tűnhet ez a párosítás, valójában a dinnye édes íze remekül passzol a többi hozzávalóhoz, ráadásul jóval kevesebb kalóriát is tartalmaz, mintha csokoládéval vagy tésztával töltöttük volna meg. Az egyetlen kellemetlenséget a magok okozhatják, amiről bár tudjuk, hogy nagyon egészségesek, sokakat mégis zavarhatnak, ezért érdemes ehhez a recepthez a magnélküli verziót választani.

Különleges görögdinnye-torta

Kívül krémes, belül gyümölcsös
Kívül krémes, belül gyümölcsös
Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 1 db kis méretű görögdinnye
  • tejszínhab
  • 30 dkg szeletelt, pirított mandula
  • bogyós vagy szárított gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:

A dinnyét megskalpoljuk, a héját eltávolítjuk, majd a nedvességet picit leitatjuk róla.

A dinnye tetejére tejszínhabot nyomunk, majd egy spatula segítségével a dinnye minden oldalát jól bekenjünk vele. Oszlassuk el szépen egyenletesen a tejszínhabot úgy, hogy mindenhol jól befedje – egy tortaszerű formát kell kapnunk.

Ezután a dinnye oldalait alaposan megszórjuk a pirított mandulával. Ha kész, a tetejét ízlés szerint meghintjük gyümölcsökkel. Érdemes azonnal fogyasztani, mivel a kész finomság hűtőben is maximum egy napig tárolható.