Írd be, mit keresel:

Csirkemell fokhagymás-gyömbéres páccal, egy korty pálinkával

A csirkemell az egyik legkedveltebb húsféle, hiszen nagyon jól fűszerezhető, sovány, könnyű hús, ráadásul gyorsan el is készül. Kerti grillezéshez is ideális – ám érdemes alaposan bepácolni!

Cookta - 2016.08.19.
Csirkemell fokhagymás-gyömbéres páccal, egy korty pálinkával

A pác rengetegféle lehet: ahány ház, annyi szokás, a magyarostól a mediterránig, a mustárostól a csilisig, érdemes minél változatosabb és izgalmasabb pácokat kipróbálni. Az ázsiai ízvilág kedvelőinek szójaszószos, gyömbéres, fokhagymás pácot ajánljuk mindenekelőtt, amibe egy kis pálinka és cukor is kerül, ezzel téve igazán különlegessé a semlegesebb csirkemellet.

A receptet küldő olvasónk, Anett azt is elárulta, hogy náluk elmaradhatatlan köret a kerti grillezéskor a húsokat kísérő burgonya, amihez az előfőzött krumplit félbevágva, fűszerolajjal megkenve sütik meg a grillrácson. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mindenkinek a kedvére való fogás, amit tökéletesen kiegészít egy gazdag saláta.

Forrás:
Páskuly Anett

Gyömbéres-szójaszószos csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell (2 csirkemellfilé)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 cm-es darabka gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 korty pálinka
  • 2 kávéskanál barna cukor
  • 1 csokor zöldhagyma vagy 1 fej lila hagyma

Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a lereszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát, a barna cukrot és a pálinkát összekeverjük, majd a csirkemellkockákat beleforgatjuk. Kicsit hagyjuk pácolódni, míg a lila hagymát cikkekre vágjuk, vagy ha zöldhagymát használunk, darabokra vágjuk.

A húst bambusznyársra szúrjuk felváltva az 1 cm-es zöldhagymadarabokkal vagy esetleg a lila hagymával. Grillen pirosra sütjük.

A körethez a nagyjából egyforma nagyságú, közepes méretű burgonyákat előfőzzünk. Kettévágjuk középen őket, majd a vágott felüket megkenjük ízlés szerinti fűszeres olajjal, és pirosra sütjük a grillen.

Forrás:
Páskuly Anett

A receptet és a fotót Páskuly Anett küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.