A sárgadinnye nemcsak finom, hanem egészséges is. Zsírégető és vízhajtó, tele van rengeteg vitaminnal, rosttal, nyomelemmel: fogyasszuk minél több formában! Ehhez mutatunk most három kissé szokatlanabb, de nagyon finom receptet.

A sárgadinnye magában, jól behűtve is tökéletesen megállja a helyét, de készíthetünk belőle gyors és egészséges krémlevest vagy sütés nélküli joghurtos sárgadinnyetortát. Valamint selymes koktélt, hűsítő sorbet-t, de még a grillre is feldobhatjuk – következzenek most ezek az ínyenc receptek!

Sárgadinnyés koktél

A mézédes, lédús dinnye adja magát, hogy italnak készítsük: tökéletes smoothie-ba, turmixba, de egy kellemes nyárestén szuper koktél is keverhető belőle.

Hozzávalók: 1 kg-nyi sárgadinnye, 2,5 dl kókusztej, 5 cl fehérrum, jégkocka

Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és turmixgépbe tesszük a kókusztejjel és a rummal, krémesre turmixoljuk, ízlés szerint kicsit hígítjuk vízzel, jégkockával tálaljuk poharakba töltve.

Forrás:
iStock


Sárgadinnye garnélával grillezve

Szaftosra, krémesre sül a sárgadinnye pár perc alatt a grillen, íze remekül illik például egy gyömbéres-lime-os sült rákhoz.

Hozzávalók: 18–20 tisztított garnéla, diónyi gyömbér, 1 lime, kevés olívaolaj, só, bors, fél sárgadinnye

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, egy tálba reszeljük a lime héjával együtt, hozzáfacsarjuk a levét, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olívaolajjal összekeverjük, majd beleforgatjuk a garnélákat, és hűtőben 1 órát pácoljuk. A sárgadinnyét megtisztítjuk, felkockázzuk, és a garnélával váltakozva nyársakra húzzuk. Grillrácson néhány perc alatt, kétszer-háromszor megforgatva megsütjük.

Forrás:
iStock

Sárgadinnye-sorbet

Felnőtteknek remek, könnyű, hűsítő, izgalmas desszert lehet egy alkoholos sorbet. Mivel a sárgadinnyés vodka igencsak népszerű, ez a páros tökéletes lesz a fagylaltba. 

Hozzávalók: 1 közepes dinnye, 1 dl vodka, 1 evőkanál méz, 1/2 citrom leve

Elkészítés: A dinnyét kimagozzuk, cikkekre vágjuk, a héjából kivágjuk, a húst felkockázzuk, turmixgépbe tesszük a mézzel, a citrom levével és a vodkával, pépesítjük, majd fagylaltgépbe öntjük, és várjuk, hogy elkészüljön. Ha nincs fagyigépünk, akkor műanyag dobozba öntjük, a fagyasztóba tesszük, majd 20 percenként átkeverjük. Ha megfagyott, poharakba vagy kelyhekbe gombócoljuk.

Forrás:
iStock