Vannak, akik lelkesednek érte vagy egyenesen imádják, mások teljesen érdektelennek találják a mozinézés két kedvelt nassolnivalójának házasítását, a pillecukros popcornt, vagyis a cukorral összeragacsolt pattogatott kukoricát, ami a tengerentúlon most nagyon népszerű.

A pattogatott kukorica még diéta alapja is lehet, hiszen tömegéhez képest elenyésző a kalóriatartalma, és ha nem a kész vajas-sós változatot részesítjük előnyben, hanem otthon pattogtatjuk zsiradék nélkül, gyorsan eltelít úgy, hogy kevés energiát viszünk be a szervezetbe. A pillecukor – vagy marshmallow, mályvacukor, habcukor – valaha gyógyszerként szolgált, persze nem a mai formájában. A mályvát már az ókorban használták torokgyulladás gyógyítására, és nemcsak forrázva, teaként, hanem cukorral és mézzel elkeverve, majd kihűtve, felaprítva, szopogatni való kis bonbonként. 

Forrás:
iStock

Ma már a mályvacukrok valószínűleg semennyi mályvát nem tartalmaznak, nem is a torokgyógyító tulajdonságuk miatt népszerűek: becsapós édesség, mert könnyű, habos, szinte levegő... De nem az! Ha kicsit megolvasztjuk, látjuk, érezzük a tömény cukrot, amit a végtelenségig felfújnak, ahogy a pattogatott kukorica is kellően légies, pillekönnyű. 

És ez a két kis pille lesz egy kis vajjal (szuperkönnyű, nem igaz?) és egy kis cukorral vagy kukoricasziruppal (édesen szép az élet...) igazi „lightos” desszert. Hát még ha csokiba is mártják...

Forrás:
iStock

Kalória van a tiramisuban és egy mascarponés sütiben is, de annak legalább van karaktere, nem úgy, mint a mikróban felmelegített pillecukorral összeragasztott pattogatott kukoricának...

A receptet nem is mutatjuk, ha valaki mégis szeretné elkészíteni, akkor a videó alapján megteheti.

Objektum doboz