Írd be, mit keresel:

Pácolt sajtok finom fűszerekkel

Az érlelt sajtok elképesztően finomak, sokfélék, változatosak, de a friss sajtoknak is adhatunk karaktert pár nap alatt otthon is. A boltok hűtőpultjaiban található zöldfűszeres, csilis vagy fokhagymás friss pácolt sajtokat pillanatok alatt elkészíthetjük otthon is. Gyerekjáték és isteni!

Cookta - 2016.09.01.
Pácolt sajtok finom fűszerekkel

Tetszetős üvegben vagy dobozban kínálgatják magukat a pácolt sajtok a boltok polcain, viszont elég borsos áron, pedig csipetnyi zöldfűszer, 1-2 gerezd fokhagyma és némi olívaolaj kell csak ahhoz, hogy mi magunk elkészítsük otthon. Ráadásul a fűszeres olaj is felhasználható, miután a sajtot megeszegettük – isteni salátákhoz, grillhúsok pácolásához, hirtelensültekhez, akár zöldségek sütéséhez szolgáló fűszeres olajnak.

Forrás:
iStock

A pácoláshoz bátran használhatunk friss fűszernövényeket, de színes borsot, friss fokhagymát, cikkekre vágott hagymát is, akár szárított zöldfűszerek is kerülhetnek a pácba ízlés szerint, és természetesen csili – a csípős ízek kedvelőinek. A feladat egyszerű: bármilyen számunkra kedves fűszert összekeverünk olajjal, majd ezt öntjük a felkockázott, üvegbe tett sajtra. 

A klasszikus értelemben vett mediterrán zöldfűszerekkel nem tévedhetünk: a pácoláshoz ideális a rozmaring, a bazsalikom, a kakukkfű és az oregánó, de akár egy kis babérlevél is mehet a pácba. A rozmaringgal és a csilivel érdemes csínján bánni, mert nagyon karakteresek, könnyen átvehetik a dominanciát a többi fűszer felett!

Forrás:
iStock

A sajt lehet sós feta, éretlen camembert, saját friss sajtunk, mozzarella, kecskesajt, de akár érettebb sajt is, a végeredmény mennyei. Az érlelésre érdemes 1-2 napot szánni, de a sajt az olajban akár egy hétig is vígan elvan, és csak egyre finomabb lesz.

Ha nem magában csipegetjük borozáskor, akkor tehetjük salátába, pizzára, sült zöldségek mellé, de pépesítve, egy kevés tejföllel vagy tejszínes, natúr sajtkrémmel kikeverve is mennyei szendvicskrémnek.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.