Az egyik legegyszerűbb étel, de olyan finom, gyors, kiadós és praktikus, hogy érdemes variálni. Reggelire és vacsorára is remek, de még főzelék feltétjének is kiváló.

Klasszik

A legegyszerűbb és klasszikus változat, ha a kissé szikkadt kenyérszeletet egy kis sóval felvert tojásban megforgatjuk, majd kevés olajban kisütjük. Már így is nagyon finom, de a tetejére rakhatunk tejfölt és reszelt sajtot, hozzá egy kis cikkekre vágott paradicsom vagy karikázott uborka – tökéletes vacsora.

Forrás:
iStock

Tepsis 

Mindezt készíthetjük sütőben is, így garantáltan kevesebb zsiradékot szív magába, és olajszag sem lesz a konyhában, lakásban. Nagyon bevált nekünk, és még meg is tölthetjük sonkával, sajttal, mint ebben a receptben >>

Forrás:
Kard Éva

Töltve

Hogy meg ne unjuk a bundás kenyeret, vagy hogy igazi vacsorává, kiadós fogássá tegyük, meg is tölthetjük: két vékony szelet kenyér közé tehetünk egy szelet sonkát és sajtot, szalámit és sajtot, ezeket a szendvicseket is megmárthatjuk felvert tojásban, majd süthetjük kevés olajban vagy sütőben.

Ínyenc szintre is emelhetjük a bundás kenyeret: vékonyra szeletelt körte és kéksajt, párolt fokhagymás spenót és gorgonzola, alma és gouda sajt, májkrém és vékonyra szelt lilahagyma is szuper tölteléke lehet a töltött bundás kenyérnek. A variációk végtelenek, csak a fantáziánk szabhat határt!

Édesen

Elsőre furcsa lehet ez az édes változat, de érdemes kipróbálni: a franciák és egyre gyakrabban – tőlük átvéve az amerikaiak is – előszeretettel készítik a pain pedu vagy french toast nevű finomságot, az édes bundás kenyeret. A kissé szikkadtabb felszeletelt kenyeret vagy kalácsot, brióst tejszínnel elhabart tojásba mártják, majd szigorúan vajban megsütik. 

Forrás:
iStock

Gofrisütőben sütve

Legyen édes vagy sós, gofrisütőben látványos és gyors változat, ha a tojásban megforgatott kenyeret nem serpenyőben, hanem olajjal kikent gofrisütőben sütjük meg. Szeretjük, gyors, kiadós, szuper finomság egy kis édes vagy sós tejföllel, attól függően, hogy édes vagy sós a bundás kenyerünk.