Írd be, mit keresel:

Néhány trükk, hogy tökéletes legyen a tésztánk

Olaszosan, magyarosan, zöldségesen vagy nagyon-nagyon sajtosan – mindegy, hogyan készítjük, egy isteni tésztaétel a legszürkébb napokat is feldobja. Úgyhogy ha már csináljuk, akkor csináljuk jól!

Cookta - 2016.09.12.
Néhány trükk, hogy tökéletes legyen a tésztánk

Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta, hiszen legyen szó akár ebédről, akár vacsoráról, könnyedén elkészíthető, szinte bármivel jól passzol, és nemrégiben azt is megtudtuk róla, hogy a derékbőségünket sem növeli (annyira). Elkészítése tényleg pofonegyszerű, viszont van néhány közkeletű tévhit, amit a legtöbben elkövetünk tésztafőzésnél. Szerencsére itt vagyunk, és segítünk, hogy minden a legfinomabb legyen!

Forrás:
iStock

Sózzuk meg azt a vizet rendesen!

A legtöbben beleesünk abba a hibába, hogy a tészta kifőzésénél egy-két csipet sót adunk csak a forrásban lévő vízhez. Nagy hiba, hiszen ez adja meg az étel alapízét, ne fukarkodjunk hát vele! A tökéletes só-tészta arány 400 grammonként egy evőkanálnyi (!) só.

Ne öntsük ki a vizet, amiben a tésztát főztük!

A tökéletes tésztaszósz „titkos hozzávalója” nem más, mint a víz, amelyben kifőztük a tésztát. Ha igazán krémes és tökéletes szószra vágyunk, adjunk hozzá ebből a vízből egy félpohárnyival – a végeredmény magáért fog beszélni!

Forrás:
iStock

Soha ne használjunk előregyártott szószokat!

Néha egyszerűnek tűnik csak ráönteni egy konzervet a kifőzött tésztánkra, de higgyük el, semmi értelme. A tökéletes tésztaszósznak amúgy is az az ismérve, hogy elkészül annyi idő alatt, amíg kifő a tészta, ennyit pedig érdemes rászánnunk egy tökéletes vacsoráért cserébe. Arról nem is beszélve, hogy a végeredmény sokkal egészségesebb és finomabb lesz, mint ha előre gyártott szószokkal dolgoznánk.

Sajt, sajt, sajt!

Mi adja meg a tészta lelkét? Természetesen a friss, ízletes sajt! Ahogy a szószoknál, itt sem érdemes az előre lereszelt vagy csomagolt bolti verziót használni, hanem inkább szánjunk rá pár percet, és reszeljük le mi frissen, tálalás előtt a sajtot, főleg a parmezánt. A kettő között ég és föld a különbség!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.